Expo Jos van der Biezen
Cultuurhuis Garenspinnerij

Expo Jos van der Biezen

maandag 12 oktober 2020

Op zolder het verleden in een kist. In zwart wit een beeldend verhaal. Vaak anoniem. Ogenschijnlijk geënsceneerd. Het is oorlog en dat is de waarheid...

"In 1947 wordt mijn vader bij het Artillerie Bataljon (ARBAT) van het Korps Mariniers gestationeerd op het eiland Java in Nederlands-Indië tijdens de 1e politionele acties om de onafhankelijkheid van Indonesië te voorkomen. In 1949 wordt Indonesië onafhankelijk, na circa 100.000 doden." Met het bewerken van persoonlijke foto’s van zijn vader tracht Jos Van der Biezen het oorlogsverleden te verzinnelijken. De voorstelling flatteren en in verbeelding communiceren met hen die overleden zijn. Een metaforische reanimatie en een genealogische ‘aankleding’. De titel Lifeguards heeft, boven de eigenlijke betekenis van het woord, een emotionele bijklank. ‘U kunt rustig gaan slapen, de lifeguards waken, de hoeders van het leven’.

Toegang: gratis

Te bezoeken tijdens openingstijden van de Garenspinnerij in de foyer op de 1e etage. Let op: tijdens schoolvakanties is de Garenspinnerij gesloten.

agenda oktober