Expositie en filmportret Pieter Verkaik
Kunstpuntgouda

Expositie en filmportret Pieter Verkaik

vrijdag 4 maart 2016, 20.00 uur

De Goudse kunstenaar Pieter Verkaik (1963) is in 1994 begonnen met het maken van beeldende kunst. Hij maakt schilderijen, sieraden en objecten. In 2002 voltooide hij zijn opleiding Vormgeving in Metalen/Edelsmeden aan de Breston Academie (Scheveningen). Sindsdien maakt hij vooral 'beeldvormringen' die opvallen in grootte en verscheidenheid. Wat Pieter typeert is zijn veelzijdigheid, zijn eigenzinnige vormgeving en zijn grote dosis werklust.

De werken laten zich omschrijven als oorspronkelijk, uitdagend, soms confronterend, krachtig kleurrijk en vrij. Hij laat zich hierbij inspireren door culturen. Zijn werkwijze is intuïtief en direct. Deze dynamiek is steeds zichtbaar in zijn voorstellingen. Pieter schrijft gedichten en teksten die hij soms verwerkt in zijn schilderijen. Hij neemt de uitdaging aan om met zoveel mogelijk materialen te werken.

Kunstpuntgouda toont vanaf 4 maart een overzicht van Pieters werk in de galerij van Cultuurhuis Garenspinnerij. Er zijn beelden, sieraden, maskers en schilderijen te zien. De expositie wordt geopend met de vertoning van zijn filmportret. Deze film is gemaakt in 2006 in de serie 'Kunst voor alle zielen' (portretten van Goudse kunstenaars) door HKT produkties.

Wij nodigen je uit om aanwezig te zijn bij de opening op vrijdag 4 maart om 20.00 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij. Het werk van Pieter Verkaik is te bezichtigen tot en met 31 maart (toegang gratis).

agenda maart