Expositie Satindra Kalpoe
Cultuurhuis Garenspinnerij

Expositie Satindra Kalpoe

woensdag 29 september 2021, ma t/m za tijdens openingstijden Garenspinnerij

Satindra Kalpoe schildert realistische portretten op doek.

​Satindra Kalpoe is van origine professioneel drummer. Hij speelde op alle grote festivals wereldwijd en drumde onder andere bij Anouk, Relax en Caro Emerald. De laatste jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op zijn andere passie, portretschilderen. Deze autodidact schildert zoals hij drumt; gefocust, doelgericht en zonder poespas. Net zoals hij als muzikant contact maakt met het publiek, zoekt hij dat contact ook in de portretten die hij maakt. Tijdens de Nederlandse Portretprijs 2021 waarvoor ruim 1400 kunstenaars een werk hadden ingezonden, haalden maar liefst twee van zijn portretten de tweede ronde.

Uiteindelijk werd door een vakjury zijn zelfportret ‘Staring is Impolite’ samen met nog een aantal andere kunstwerken geselecteerd voor de bijbehorende expositie. Beide portretten zullen ook te zien zijn tijdens de expositie in het Cultuurhuis.

De expositie wordt geopend op woensdag 29 september om 20.00 uur door directeur Willem van den Broek in de Garenspinnerij, dé Culturele Huiskamer van Gouda.

De expositie is vanaf 29 september tot 25 oktober dagelijks gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Entree: gratis (Let op: tijdens schoolvakanties is de Garenspinnerij gesloten.)

 

                                                                                                                       

 

 

agenda september