Feest! Back to the Future
Cultuurhuis Garenspinnerij

Feest! Back to the Future

vrijdag 9 november 2018, 20.30-00.30 uur

We vieren een feest en jij bent uitgenodigd! Kom gezellig langs en stap in onze feestelijke tijdmachine. Je stapt de Garenspinnerij binnen, achter de tap staat een vrouw in Barok jurk... Een ridder gooit een kwartje in de jukebox en zet de nieuwe plaat van Ed Sheeran op... In de hoek wordt gegokt. Geen roulette of black jack, nee, gokspellen uit lang verstreken tijden... In een ander hoekje speelt een band. Jive, boogie, rock 'n roll... Een half uur later zit je in een kleine ruimte met toeschouwers te kijken naar een man die gitaar speelt. Zijn spel aangevuld door wekkers die afgaan... Muziek, dichtkunst, verhalenvertellers, er valt van alles te ontdekken. Ook is er een middeleeuws casino aanwezig, waar je bedolven kunt worden onder gouden dukaten. Kom het beleven!

Toegang: gratis

I.s.m.: Cultuurhuis Garenspinnerij, Brede School Gouda, Museum Gouda, de Gouda Bibliotheek, De Goudse Schouwburg, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Filmhuis Gouda, Verzetsmuseum Zuid-Holland, Streekarchief Midden-Holland, Gouda 750 jaar, de Kunstuitleen en StudioGonz

Teasers

BART EN/OF CORNELIS

Maak kennis met Bart en/of Cornelis, troubadichter met een dynamisch repertoire onder de verzamelnaam: ‘Try Oud (met O U D!) Want: Het leven is te kort voor slechte wijn.’ Deze Goudse dichter verwerkt het thema tijd volop in zijn gedichten, spreukelogie en liedjes.

DE HEER VAN BENTHEM 

De heer van Benthem komt dit maal zonder zijn Toinettes in een intieme setting voor je spelen! Hij neemt je mee op reis naar de jaren 30 en 40 en zal je verblijden met zijn gevoel voor humor en vermakelijke chansons. Zie hier een kleine sfeerimpressie:

 DADDY TO THE RESCUE

Alle voeten van de vloer! Tijd voor swing, Jive en Boogie. DADDY TO THE RESCUE komt eraan en alle heupen gaan los. Tijdens deze afsluiter van de avond wanen we ons in de jaren 40 en 50. Bretels straks, stropdas losjes, en dansen maar!

 FAIR PHILLIS

Wie heeft er tegenwoordig nou nog een hele band nodig? Achterhaald idee voor mensen uit het verleden. Fair Phillis komt laten zien hoe moderne musici dat oplossen. Een one-man-band, die met een loopstation nummers van de grond af aan opbouwt.

DAAN 

Misschien wel de beste gitarist van Nederland: Daan! Wereldberoemd in Gouda en omstreken. Verantwoordelijk voor het opleiding van honderden Hendrixen in wording. Hij komt zijn muzikale creativiteit rondom het thema TIJD met ons delen op 9 november! Iets met wekkers ofzo... Spannend!

INA

Helaas lag het invliegen van Boogie Woogie guerrilla pianist Dr. K, net iets boven budget. Gelukkig weet Ina met haar jarenlange ervaring ook de nodige Boogie Woogie tunes uit de piano te halen om de tijdskroeg in de juiste sfeer te openen op 9 november. Wellicht gooit ze er ook nog wat middeleeuwse melodieën doorheen, tijd is immers relatief deze avond.

 

en... Back to the Future met FOUR BLONDES: in StudioGonz!

agenda november