Frits Spits 'Alles lijkt zoals het was'
Externe partij

Frits Spits 'Alles lijkt zoals het was'

dinsdag 18 februari 2020, 19.30 uur

Op dinsdag 18 februari is Frits Spits, op uitnodiging van Boekhandel Verkaaik, om 19.30 uur te gast in het theater van de Garenspinnerij. Hij zal naar aanleiding van zijn boek “Alles lijkt zoals het was”  geïnterviewd worden door Jan Hoogendoorn en daarbij muziek koppelen aan zijn herinnering. Aansluitend zal hij signeren.

Alles lijkt zoals het was

"Alles lijkt zoals het was" van Frits Spits is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde. Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor Frits Spits. Had hij altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Het boek bevat twee CD’s. Het zijn de meest recente Nederlandstalige liedjes van o.a. Yentl en De Boer, Diggy Dex, Spinvis en Anouk, die Spits de weg wijzen naar die herinneringen.

Frits Spits (pseudoniem van Frits Ritmeester)

Geboren: 19 januari 1948, in Eindhoven.

Opleiding: Hbs A. Studeert een jaar economie. Breekt die studie af en haalt na zijn diensttijd zijn mo-akte Nederlands in Tilburg. Geeft drie jaar les op het Rommert Casimir Lyceum in Eindhoven. Verhuist naar het Gooi, haalt zijn doctoraal Nederlands in Utrecht. In zijn scriptie toont hij aan dat Nederlandse hits een bepaald tekstpatroon hebben.

Loopbaan: Begint in mei 1978 met De Avondspits. Stopt daar op 30 maart 1988 mee en begint televisieprogramma Nieuwsspits, dat na twee jaar ophoudt wegens matig succes. In april 1990 begint hij opnieuw met De Avondspits. Presenteert vanaf 1995 dagelijks het radioprogramma Tijd voor Twee. Maakt sinds 2014 geen muziekprogramma’s meer; presenteert nu De Taalstaat op Radio 1.

Privé: Was 46 jaar getrouwd tot zijn vrouw in mei 2018 overleed. Heeft drie zonen.

Praktische info

Tarief: € 5,00 (inclusief consumptie)

Verkoop: De voorverkoop voor deze voorstelling verloopt via Boekhandel Verkaaik. Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl. Resterende kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal op de avond zelf (vanaf een uur voor aanvang voorstelling).

agenda februari