Geluk en Vriendschap voor Kinderen
Cultuurhuis Garenspinnerij

Geluk en Vriendschap voor Kinderen

woensdag 5 september 2018, 19.30 uur

Woensdagavond 5 september organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij samen met de Brede School een Goudse Onderwijsavond voor leerkrachten en professionals. Het is zeer bijzonder dat Leo Bormans bereid is gevonden deze avond in Gouda te verzorgen over Positief Onderwijs. Daar zijn we trots op en nodigen leerkrachten, professionals en andere belangstellenden uit voor deze interessante lezing.

Geluk en Vriendschap voor Kinderen

Wie zich als kind op school goed in zijn vel voelt, maakt later veel meer kans om succesvol te zijn. Graag leren begint bij graag leven. Positief onderwijs versterkt de kracht van kinderen. Dat gebeurt door leraren en docenten die ook durven werken aan hun eigen geluk en dat van ouders en collega’s in zuurstofrijke scholen. Hoe pakken we dat aan? Wat is het doel van opvoeding en onderwijs? Gelukkige kinderen in gelukkige gezinnen en scholen dankzij gelukkige ouders en leraren! Het onderzoek van Leo Bormans toont een haalbare richting en een moreel kompas in onze zoektocht naar maakbaar geluk voor onszelf en voor anderen.

Wie is Leo Bormans?

Leo Bormans begon zelf als leraar en werkte meer dan twintig jaar als hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs en Vorming in Brussel. Zijn project ‘Geluk voor Kinderen’ is gebaseerd op het internationale geluksonderzoek en de tien pijlers van geluk, zoals ze ontwikkeld zijn door The London School of Economics.

Leo Bormans reist de wereld rond als Ambassador of Happiness & Quality of Life. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller The World Book of Happiness. Dit boek werd door voormalig Europees Voorzitter Herman Van Rompuy cadeau gedaan aan alle 200
wereldleiders, inclusief Obama, Poetin en Merkel. Het werk is ondertussen in meer dan 15 talen vertaald. Leo Bormans is een graag geziene gast in talkshows over heel de wereld en trad o.a. op in Van Gils en Gasten, Télématin France, Télévison Quebec, De Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Leo Bormans is ook auteur van twee boeken speciaal geschreven voor kinderen: Geluk voor Kinderen en Geluk en Vriendschap voor Kinderen. Vriendschap voor Kinderen is ook het thema van de Kinderboekenweek 2018. Zijn boeken sluiten hier mooi bij aan, net als deze lezing.

Tickets

Online: € 17,50 (inclusief drankje na afloop)
Kassa: € 18,50 (inclusief drankje na afloop)

Koop je ticket online: Je hebt gegarandeerd een plekje in de zaal, staat niet in de rij bij aanvang van het evenement en kunt zelf je stoel kiezen. (Aangekochte tickets worden niet geretourneerd. Reserveren is niet mogelijk.)

 

Bestel tickets

agenda september