Informatiebeurs ‘Het is hier geen hotel!’
Cultuurhuis Garenspinnerij

Informatiebeurs ‘Het is hier geen hotel!’

maandag 13 november 2017, 19.00-22.00 uur

Het opvoeden van pubers is soms een uitdaging: ze zijn zelfstandiger, hebben een duidelijke mening en zijn op zoek naar zichzelf. Op maandag 13 november van 19:00 tot 22:00 uur, organiseert het CJG/Sociaal Team Jeugd in samenwerking met verschillende organisaties, een gratis informatiebeurs over het opvoeden van pubers. De thema’s voor dit jaar zijn alcohol, lachgas, sociale media en gamen.

GGD Hollands Midden en 't Lev Acteurs verzorgen een interactief theater waarbij ze informatie geven over de thema’s van de avond, de rol die de ontwikkeling van de puberhersenen daarin speelt en het effect daarvan op hun gedrag. Ze staan stil bij wat dit van ouders/opvoeders vraagt en wat zij zelf kunnen doen. Het wordt een avond met veel vaart, humor, herkenning en inspiratie!

Contact en ontmoeting staan centraal. Er is een informatiemarkt waar veel organisaties aanwezig zijn, bijvoorbeeld GGD Hollands Midden (Jeugdgezondheidszorg), Cultuurhuis Garenspinnerij, Sociaal Team Gouda, JongerenPuntGouda, Brede School, Bureau Halt, Kwadraad/Opvoedbureau, Brijder Jeugd, SPORT.GOUDA, Studiekring, Bibliotheek Gouda, Agathos Ambulante hulpverlening en STEP Protestants Jeugdcentrum Gouda. Bezoekers krijgen tips en advies over hun (opgroeiende) puber en hebben de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?

Ouders/opvoeders van kinderen en jongeren van 10 t/m 19 jaar, professionals en andere geïnteresseerden (gratis).

Waar?

Garenspinnerij Theater
Turfsingel 34
2802 BC Gouda

Programma:

19:00 uur          Inloop en koffieplein open

19:15 uur          Opening door wethouder Corine Dijkstra

19:30 uur          Presentatie GGD en ‘t Lev Acteurs over alcohol en lachgas

20:15 uur          Pauze en bezoeken informatiemarkt

20:45 uur          Presentatie GGD en ‘t Lev Acteurs over sociale media en gamen

21:30 uur          Vervolg informatiemarkt

22:00 uur          Afsluiting

agenda november