Kunstexcursie Assen/Gorssel
Cultuurhuis Garenspinnerij

Kunstexcursie Assen/Gorssel

zondag 26 november 2017, 09.00-21.15 uur

Ter informatie: de datum van deze excursie is verplaatst van 5 november naar 26 november.

Kunstexcursie, ga je mee?

Drents Museum – The American Dream, Amerikaans Realisme 1945-1965
Museum MORE – Herman Berserik, groot overzicht van 60 jaar

Op zondag 26 november organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij wederom een dagexcursie naar twee musea. Ga je mee? Deze excursie staat open voor iedereen; cursisten, bezoekers, vrienden en andere geïnteresseerden. In de bus geeft directeur van de Garenspinnerij, Willem van den Broek een inleiding over de tentoonstellingen.

Drents Museum

We bezoeken het Drents Museum voor de internationale kunsttentoonstelling The American Dream - Amerikaans Realisme 1945-1965. De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. The American Dream biedt een spectaculair visueel overzicht van kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over beide musea. Zo is er werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. (We bezoeken het museum in Assen, niet het museum in Emden).

Museum MORE

Na de lunch vertrekken we naar Gorssel en bezoeken daar Museum MORE met de grote overzichtstentoonstelling van Hermanus Berserik. Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik in 60 jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre bij elkaar. De meeste bekendheid geniet de Hagenaar als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme.

Vervolgens is er gelegenheid voor een borrel en een lunch op eigen gelegenheid in Gorssel. Om 20.00 uur vertrekt de bus weer richting Gouda om daar rond 21.15 uur aan te komen bij de Garenspinnerij.

programma

08.30-09.00      Gratis kopje koffie in Garenspinnerij
09.00                   Vertrek bus richting Assen
11.15                   Assen Drents Museum - The American Dream
13.15-14.00      Gelegenheid voor lunch
14.00                   Vertrek bus richting Gorssel
15.20                   Museum MORE - Hermanus Berserik
17.00-19.45      Gelegenheid voor borrel/diner
20.00                   Vertrek bus richting Gouda
21.15                   Terug Gouda Garenspinnerij

kaarten

Inclusief entree twee musea / luxe bus (met wc) / lezing in de bus. Met Museumjaarkaart €39, met BankgiroVIP €54, zonder kortingskaart €67. Als je VRIEND bent van Kunstpuntgouda/Cultuurhuis Garenspinnerij ontvang je €5 korting.
Vul hier het inschrijfformulier in

agenda november