*Muziekactie* maart: (Barok)hobo
Cultuurhuis Garenspinnerij

*Muziekactie* maart: (Barok)hobo

vrijdag 1 maart 2024

Iedere maand zetten we een instrument in het zonnetje met een actie: je volgt 3 individuele lessen van 20 minuten voor slechts € 45,00! Inschrijven kan de hele maand waarin de actie geldt. Je start wanneer je wilt, in overleg met de docent en kunt eenmalig gebruik maken van dit aanbod.

Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument met een heldere en zangerige klank en wordt tot de houtblazers gerekend. Vroeger werd de basis van de hobo van hout gemaakt, maar tegenwoordig wordt ook kunststof gebruikt. Naast soloinstrument is hobo ook zeer geschikt voor samenspel, zowel in kleine ensembles als in een harmonie- of symfonieorkest. Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor deze kennismaking!

De hobolessen worden gegeven op vrijdag.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

Barokhobo

De barokhobo klinkt wat warmer en minder direct dan de moderne hobo. Tijdens de barokperiode werd het instrument veel gebruikt door solisten maar ook om te dubbelen met violen. Het heeft veel minder kleppen en een groter riet dan de moderne hobo, dat maakt het een toegankelijk instrument - ook voor beginners. Twijfel dus niet en begin met deze 3 lessen ter kennismaking. Misschien is het wel liefde op het eerste gezicht!

Barokhobo wordt gegeven op vrijdag.

Inschrijven kinderen
Inschrijven jongeren
Inschrijven volwassenen

agenda maart