Orgel-plus concert Jacobikerk Utrecht
Cultuurhuis Garenspinnerij

Orgel-plus concert Jacobikerk Utrecht

zaterdag 11 februari 2017, 13.30 uur

Op zaterdagmiddag 11 februari geven organist Gerrit Christiaan de Gier, fluitiste Annerisca Monster en violist Maurits van Stuijvenberg een concert in de Jacobikerk. Het optreden is het eerste van drie  ‘orgel-plus-concerten’ die de Commissie Jacobiconcerten in het voorjaar van 2017 organiseert. In vergelijking met de jaarlijkse orgelserie in de zomer is de programmering tijdens deze voorjaarsserie toegankelijker, waardoor een brede(re) doelgroep aangesproken wordt. Er zullen bekende klassieke stukken te horen zijn, spannende transcripties en avontuurlijke improvisaties.

11 februari:

Tijdens de aftrap op 11 februari klinken werken van onder meer Vivaldi, Handel, Rheinberger en Guilmant. Gerrit Christiaan de Gier, de vaste organist van de Jacobikerk, bespeelt daarbij zowel het Garrels/Meere-hoofdorgel als het Hess-kabinetorgel. Annerisca Monster en Maurits van Stuijvenberg maken eveneens deel uit van de wijkgemeente Jacobikerk. Beiden zijn ervaren amateurmusici en verlenen regelmatig medewerking aan concerten en cd-opnames.

1 april:

De andere concerten in de reeks vinden plaats op zaterdag 1 april en zaterdag 10 juni. Op de internationale fopdag 1 april spelen Gerrit Christaan de Gier en trompettist George Pancras ‘muziek met een knipoog’. George Pancras is behalve trompettist ook componist en muziekdocent. Hij is betrokken bij zeer uiteenlopende muziekprojecten, waaronder jazzconcerten, muziektheater en improvisatieworkshops.

10 juni:

Op 10 juni sluit Duo Sciron de serie af. Dit duo bestaat uit organist Herman Mussche en saxofonist Christiaan van der Weij. Herman Mussche is in de Jacobikerk geen onbekende: hij is dirigent van het aan de kerk verbonden kamerkoor Cantiago. Christiaan van der Weij treedt in zijn muzikale leven zowel solistisch als in ensembleverband op. Verder presenteert hij educatieve kinderconcerten en dirigeert hij diverse orkesten.

Alle concerten beginnen om 13.30 uur en duren ongeveer drie kwartier. 
De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte.

Van harte welkom!

agenda februari