Orgel-plus concert Jacobikerk Utrecht
Cultuurhuis Garenspinnerij

Orgel-plus concert Jacobikerk Utrecht

zaterdag 1 april 2017, 13.30 uur

Dit is het tweede concert van drie  ‘orgel-plus-concerten’ die de Commissie Jacobiconcerten in het voorjaar van 2017 organiseert. In vergelijking met de jaarlijkse orgelserie in de zomer is de programmering tijdens deze voorjaarsserie toegankelijker, waardoor een brede(re) doelgroep aangesproken wordt. Er zullen bekende klassieke stukken te horen zijn, spannende transcripties en avontuurlijke improvisaties.

1 april:

De andere concerten in de reeks vinden plaats op zaterdag 1 april en zaterdag 10 juni. Op de internationale fopdag 1 april spelen Gerrit Christaan de Gier en trompettist George Pancras ‘muziek met een knipoog’. George Pancras is behalve trompettist ook componist en muziekdocent. Hij is betrokken bij zeer uiteenlopende muziekprojecten, waaronder jazzconcerten, muziektheater en improvisatieworkshops.

10 juni:

Op 10 juni sluit Duo Sciron de serie af. Dit duo bestaat uit organist Herman Mussche en saxofonist Christiaan van der Weij. Herman Mussche is in de Jacobikerk geen onbekende: hij is dirigent van het aan de kerk verbonden kamerkoor Cantiago. Christiaan van der Weij treedt in zijn muzikale leven zowel solistisch als in ensembleverband op. Verder presenteert hij educatieve kinderconcerten en dirigeert hij diverse orkesten.

Alle concerten beginnen om 13.30 uur en duren ongeveer drie kwartier. 
De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte.

Van harte welkom!

agenda april