Sierk Schröder
Cultuurhuis Garenspinnerij

Sierk Schröder "Naar de natuur"

dinsdag 7 november 2017, 19.15 uur

Speciaal voor cursisten van de Garenspinnerij organiseert het Boomkwekerijmuseum (Reijerskoop 52, Boskoop) in samenwerking met de Stichting Sierk Schröder een avond in haar museum op dinsdag 7 november.

Het veelzijdige en omvangrijke oeuvre van Sierk Schröder wordt belicht. Met de belangrijkste portretschilder uit de vorige eeuw, die in zijn vrije werk veel oog had voor de schoonheid van de menselijke figuur, trekken we de natuur in. De expositie toont zijn liefde en respect voor de natuur. Bloeiende takken, bomen, struiken, landschappen, schelpenstudies en zelfs mossen op dode stronken inspireerden hem tot het maken van aquarellen en tekeningen, poëtisch van aard en diep ontroerend. Het portretteren van de natuur was voor Schröder als schilder, tekenaar, niet minder belangrijk dan het werk dat hem bekend maakte. ‘Als je ouder wordt, wordt alles één’, zei hij eens.

Programma

19.15 uur - Ontvangst met koffie/thee
19.45 uur - Inleiding door Dik Mesman, secretaris van de Stichting Sierk Schröder                         
20.15 uur - Bezichtiging van de tentoonstelling 

Na de bezichtiging wordt een documentaire vertoond over Schröders langdurig kunstenaarsbestaan. Deze werd in 1986 door de NOS uitgezonden in de serie ‘Markant’. Antoine Bodar doet het interview. Deze schitterende, maar ook ontroerende film die circa 60 minuten duurt, kreeg destijds buitengewoon veel waardering van de kijkers.

Kosten

€ 7,50 / MJK € 2,50
(op de avond zelf te betalen aan de balie)

Inschrijven

-   aan de balie van het Boomkwekerijmuseum, Reijerskoop 52, Boskoop 
-   door het Boomkwekerijmuseum te bellen: 0172-217756
-   door het sturen van een mailtje naar info@boomkwekerijmuseum.nl 

Uitgegaan wordt van een deelname van maximaal 45 personen. Is het aantal aanmeldingen van 45 bereikt, dan zullen de aanmeldingen die daarna plaatsvinden helaas niet meer kunnen worden geaccepteerd.  

Uitdaging

De deelnemende leden zal worden gevraagd – naar eigen keuze - een van de vijf werken na te maken. (Te downloaden via een speciale link die op de avond van 7 november bekend wordt). Tot en met 14 november kan het werk door de deelnemers worden ingeleverd bij het Boomkwekerijmuseum om te worden beoordeeld door een leerling van Sierk Schröder. Drie werken worden door hem uitgekozen die hem het meest aanspreken. Ze zullen op 18 en 19 november - tijdens het laatste weekend - van de expositie ‘Naar de natuur’ in het Boomkwekerijmuseum worden tentoongesteld. 

agenda november