Utopia: Expositie eindexamenleerlingen Driestar College
Cultuurhuis Garenspinnerij

Utopia: Expositie eindexamenleerlingen Driestar College

vrijdag 17 maart 2023, tijdens openingstijden van de Garenspinnerij

Meer dan 50 leerlingen van Havo 5 en Lyceum 6 tonen hun werkstukken aan het publiek. Dit jaar hebben de leerlingen gewerkt met het thema ‘Utopia’. Vanuit dit thema zijn de leerlingen hun eigen zoektocht begonnen naar een verbeelding hiervan. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan invalshoeken, materialen en technieken. De expositie geeft een zeer gevarieerd beeld van de talenten van deze leerlingen.  

Utopia

Het thema 'Utopia' is gekozen vanwege de vele mogelijkheden die het woord biedt. Utopie betekent: een ideale wereld die niet bereikt kan worden, een onmogelijke werkelijkheid, een wensdroom. Ook kan een utopie een ideaal aanduiden waarnaar gestreefd wordt, bijvoorbeeld in de politiek of filosofie. Tijdens de Renaissance schreef de Engelse humanist en schrijver Thomas More het boek ‘Utopia’ waarin hij de ideale samenleving beschrijft. Zo hebben leerlingen gezocht naar oplossingen voor wereldproblemen maar zijn ze ook bezig geweest met hun eigen utopia.

Van 17 maart t/m 5 april kun je het resultaat van deze zoektocht bewonderen in onze expositieruimte op de 1e etage in de foyer, de toegang is gratis. 

agenda maart