Vaccineren, wel of niet verplichten?
Cultuurhuis Garenspinnerij

Vaccineren, wel of niet verplichten?

donderdag 6 december 2018, 20.00-22.00 uur

MPH is sociaal geneeskundige infectieziektenbestrijding, internationale gezondheidszorg, tropische geneeskunde en beleid en advies. Hij is verbonden aan het ErasmusMC Rotterdam en gasthoogleraar aan de Moi Universiteit in Eldoret, Kenia. Daar is hij ook adviseur van de regering van de provincie West Pokot. Hij is voorzitter van de Stichting Volksgezondheid Nederland-Kenia
 
Paul Mertens begon zijn loopbaan als tropenarts in Kenia. Daar werd hij geconfronteerd met ziekten zoals kinderverlamming (polio), mazelen en baarmoederhalskanker. De gevolgen ervan vereisten vaak ingrijpen in de operatiekamer. Daar realiseerde hij zich dat hij dweilde met de kraan open. Het inspireerde hem om zijn verdere loopbaan te besteden aan preventie: van opereren naar vaccineren.
 
Paul Mertens zal ingaan op de geschiedenis van de strijd tegen infectieziekten, zoals de pokken. Die werden uiteindelijk uitgeroeid met vaccineren, net als runderpest, een vorm van mazelen bij koeien. Dat zou ook kunnen met ziekten zoals polio, mazelen en hepatitis B.
 
Een dalende vaccinatiegraad dreigt echter roet in het eten te gooien. Welke vaccinaties zitten er in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) en hoe komen die daarin terecht? Wat kunnen de gevolgen zijn voor de volksgezondheid als het RVP ten onder gaat aan haar succes?
 
Programma 
20.00–21.00 uur: Voordracht
21.00–21.30 uur: Pauze
21.30–22.00 uur: Lagerhuisdiscussie: wel of niet verplicht vaccineren?
 
Tickets
Online € 5,00
Kassa € 6,00
Vrienden € 0,00 (reserveer je plaats via winkel@cultuurhuisgarenspinnerij.nl)
 
Koop je ticket online: je hebt gegarandeerd een plekje in de zaal, staat niet in de rij bij aanvang van het evenement en kunt zelf je stoel kiezen indien de zaal geplaceerd is. Aangekochte tickets worden niet geretourneerd, reserveren is niet mogelijk tenzij dit staat aangegeven.
 

Bestel tickets

agenda december