Zotte Zaterdag
Cultuurhuis Garenspinnerij

Zotte Zaterdag

zaterdag 16 oktober 2021, 11.00-17.00 uur

Zotte 750

Een extra speciale Zotte Zaterdag!

In 2022 viert Gouda 750 jaar stadsrechten – en hoe! Van donderdag 14 april tot zaterdag 17 september 2022 is het feest. Gouda750 is een zes maanden durende citytrip voor jong en oud, vol kleine en grote evenementen waaraan iedereen kan meedoen! Zotte Zaterdag warmt je vast op. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe.

Gouda in 1511

Op Zotte Zaterdag vertellen we het verhaal van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdst inwoners ooit.

Hele centrum in middeleeuwse sferen

De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Vuurspuwers, goochelaars, poppenkastspelers en sneltekenaars: ze komen allemaal voorbij! Op je route door de binnenstad ontdek je de Gouda Cheese Experience, waar niet alleen middeleeuwse kaas wordt gemaakt, maar ook een lekker Gouds biertje wordt gebrouwen. In de Goudsche Waag worden de kazen gewogen – en kun je ze proeven. De Agnietenkapel opent haar deuren om je alles te vertellen over de vele kloosters die Gouda rijk was, en in het Oude Stadhuys kunnen kinderen samenwerken aan een maquette terwijl hun ouders zich verdiepen in oude handschriften. Bezoek de unieke Sint-Janskerk vol muziek en ambachten, en ga dan door naar Museum Gouda voor een blind date met een Zot. Struin over de middeleeuwse foodmarket, waar je alles leert over fermenteren, en stap in het theaterspektakel op straat. En pas op voor verdwaalde koeien!

Op de website vind je alle informatie en het gehele programma.

https://www.zottezaterdag.nl/

 

agenda oktober