Jazz Academie

Jazz improvisatie is net als freestyle rap, dus taal is belangrijk: woorden worden zinnen, zinnen maken een verhaal... Om goed te kunnen improviseren moet je de ‘taal leren spreken en heb je speciale vaardigheden nodig. Ben jij die creatieve muzikant die graag improviseert met een voorliefde voor jazzmuziek en wil je je verder ontwikkelen in dit genre? Onze Jazz Academie heeft voor jazzmuzikanten alles in huis om het maximale uit je talent te halen. Wil jij je verder ontwikkelen op jazz-gebied? Meld je dan aan!  

Welkom op onze Jazz Academie!

De Jazz Academie is bedoeld voor instrumentalisten met minimaal 2 tot 3 jaar ervaring, die zich graag willen bekwamen in het genre. Om het niveau van de deelnemer te kunnen vaststellen, beginnen we met een kennismakingJe ontmoet saxofonist en comboleider Arie Kuit. Samen ontdekken jullie wat jouw instroomniveau is. Voor deze kennismaking bereid je twee stukken voor op jouw eigen niveau. Arie vraagt je om een stukje van blad te lezen en geeft een improvisatie-oefening. Daarnaast wordt jouw kennis van toonladders en je muzikale oor in kaart gebrachtNa de kennismaking wordt gekeken in welke combo jij geplaatst wordt. Het kan gebeuren dat je op de wachtlijst komt als er onvoldoende comboplekken zijn voor de juiste match.

Je krijgt wekelijks comboles waarbij je samenspeelt met cursisten van gelijk niveau. We verwachten dat je zelfstandig aan de slag kunt met het materiaal. Minimaal eens per half jaar doe je mee aan een optreden. Ook bieden we een aantal keer per jaar verdiepende workshops aan tegen een beperkte eigen bijdrage.

Het te spelen repertoire wordt uitgekozen of aangedragen door cursisten. Arie Kuit arrangeert zelf zo veel mogelijk op maat. Zo wordt het beste uit alle combospelers gehaald

Toelichting programma

Combo 
Tijdens de wekelijkse comboles komt alles samen wat je die week hebt geleerd. Samen met je medecursisten improviseer je en verken je wat er allemaal mogelijk is. Onder leiding van saxofonist Arie Kuit werkt de combo toe naar een spetterend optreden. 

Doelen 
Het leren kennen en gebruiken van

  • toonladders (majeur, mineur, blues, pentatonics etc.), 
  • akkoorden en hun functies, 
  • verschillende soorten timing (denk aan swing, latin en funk). 

We werken aan jouw eigen sound: de verschillende kleuren die je kunt maken met de instrumenten en je eigen draai leren geven aan de muziek. Het programma wordt naar niveau aangepast. 

Heb je zin gekregen om mee te spelen? Om andere jazzliefhebbers te ontmoeten en er samen op los te improviseren? Inschrijven kan het hele jaar door, informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl

dsc01644

Cursusdata

Niveau Muziekdiploma B
Aantal lessen 26
Lesduur Wekelijks 1 uur
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum 06-09-'23, 20:30
Dag Woensdag
Code Jazz Academie
Docent Arie Kuit

Instromen € 720,-

Docent voor deze cursus