Jazz Academie

DOOR: ARIE KUIT EN DIVERSE DOCENTEN

JA! Welkom op onze Jazz Academie!

Jazz improvisatie is net als freestyle rap, dus taal is belangrijk: woorden worden zinnen, zinnen maken een verhaal... Om goed te kunnen improviseren moet je de ‘taal leren spreken en heb je speciale vaardigheden nodig. Ben jij die creatieve muzikant die graag improviseert met een voorliefde voor jazzmuziek en wil je je verder ontwikkelen in dit genre? Onze jazz Academie heeft voor jazzmuzikanten alles in huis om het maximale uit je talent te halen. Wil jij je verder ontwikkelen op jazz gebied? Meld je dan aan!  

arie_jazz.jpeg

Lessoorten

Schrijf je in voor de ‘Single’!

Je krijgt wekelijks comboles van 60 minuten waarbij je samenspeelt met cursisten van gelijk niveau. We verwachten dat je zelfstandig aan de gang kunt gaan met het materiaal. Eens per half jaar doe je mee aan een optreden. Optioneel: vanaf januari kun je met korting deelnemen aan verdiepende jazz masterclasses. 

Schrijf je in voor de ‘Double’!

Elke week krijg je individueel les op je eigen instrument, daarnaast volg je wekelijks een comboles van 60 minuten waarbij je samenspeelt met cursisten van gelijk niveau. Ook 10 theorielessen voor jazz en lichte muziek zitten in dit pakket. Eens per half jaar doe je mee aan een optreden. Optioneel: vanaf januari kun je met korting deelnemen aan jazz masterclasses. 

jazz_kennismaking_3x.jpeg

Toelichting programma

Combo 
Tijdens de wekelijkse combo les komt alles samen wat je die week hebt geleerd. Samen met je medecursisten ga je improviseren en verkennen wat er allemaal mogelijk is. Je werkt als combo o.l.v. saxofonist Arie Kuit toe naar een spetterend optreden. De combolessen worden gegeven op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

Theorieles jazz en lichte muziek
Wanneer je kennis hebt van de achterliggende theorie, de akkoordfuncties en bijbehorende ladders kun je sneller analyseren, reageren en creatief zijn. 

Optredens  
De combo’s sluiten elk half jaar af met een optreden, al dan niet in samenvallend met Spinning Jazz Dit is onze maandelijkse jazzclub in de foyer, publiek kan die avond binnenlopen en genieten van gratis jazzmuziek. Gezellig al jij meespeelt dus!

Doelen 
Het leren kennen en gebruiken van toonladders (majeur, mineur, blues, pentatonics etc.), van akkoorden en hun functies, van verschillende soorten timing (denk aan swing, latin en funk). We werken aan jouw eigen sound: de verschillende kleuren die je kunt maken met de instrumenten en je eigen draai leren geven aan de muziek. Het programma wordt naar niveau aangepast. 

jazz_aca1.jpeg

Kom kennis maken!

De Jazz Academie is toegankelijk voor instrumentalisten met voldoende instrumentale (speel) ervaring die zich graag willen bekwamen in het genre. We vragen van deelnemers minimaal 2 tot 3 jaar les ervaring. Om het programma toe te spitsen op het niveau van de deelnemers beginnen we met een kennismakingJe ontmoet saxofonist en comboleider Arie Kuit. Samen ontdekken jullie wat jouw instroomniveau is. Voor deze kennismaking bereid je twee stukken voor op eigen niveau. Arie vraagt je om een stukje van blad te lezen en geeft een improvisatie oefening. Daarnaast wordt jouw kennis van toonladders en je muzikale oor in kaart gebrachtNa de kennismaking wordt gekeken in welk combo jij geplaatst wordt. Het kan voorkomen dat een deelnemer op een wachtlijst komt als er onvoldoende comboplekken zijn voor de juiste match. 

Auditie op zaterdag 25 september 2021

Heb je zin gekregen om mee te spelen? Om andere jazzliefhebbers te ontmoeten en samen erop los te improviseren? Reserveer dan de kennismaking op zaterdag 25 september (13.00-16.00 uur) in je agenda. Inschrijven kan tot woensdag 22 september 2021 via info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl

 

Cursusdata

Niveau Muziekdiploma B
Aantal lessen 26
Lesduur Onbekend
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum Op afspraak
Dag Op afspraak
Code Double
Docent Diverse docenten

Instromen € 1.919,-

Niveau Muziekdiploma B
Aantal lessen 26
Lesduur Onbekend
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum Op afspraak
Dag Op afspraak
Code Single
Docent Diverse docenten

Instromen € 670,-