Kunstexcursie Antwerpen

Zondag 14 april vertrekken wij vanaf Cultuurhuis Garenspinnerij naar Antwerpen voor een kunstexcursie. In de bus geeft kunstenaar/kunstdocent Tineke Mocking een inleiding over hetgeen we gaan bekijken. Deze excursie is toegankelijk voor iedereen (je hoeft dus geen cursist te zijn) en er zijn 49 plekken beschikbaar in de bus dus wees er snel bij!

In Beeldenpark Middelheim geeft Tineke een rondleiding langs een selectie van de beelden. Je kunt mee met de rondleiding, maar het is ook mogelijk zelfstandig het mooie park te bezoeken. Het openluchtmuseum toont een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. De collectie dateert van ca. 1900 tot het heden en geeft een mooi internationaal overzicht van moderne en hedendaagse kunst.

Om 13.00 uur rijden we naar het centrum van Antwerpen om op eigen gelegenheid te lunchen en bezoeken we vervolgens samen het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. In dit museum zijn diverse tentoonstellingen te zien met schilderijen, beelden, installaties en video’s.

Aan het einde van de middag heb je de gelegenheid om b.v. een heerlijk Belgisch biertje te drinken en lekker te dineren. Om 19.30 uur vertrekt de bus weer richting Gouda.

Programma

09.00-09.30 uur     Gratis kop koffie in de Garenspinnerij
09.30 uur                  Vertrek bus richting Antwerpen
11.00-13.00 uur     Rondleiding beeldenparkmuseum Middelheim
13.00-14.00 uur     Naar het centrum van Antwerpen, eigen gelegenheid om te lunchen
14.00-17.00 uur     Bezoek museum MuHKA
17.00-19.15 uur     Eigen gelegenheid om te borrelen, dineren
19.30 uur                  Vertrek bus richting Gouda
22.00 uur                  Terug bij de Garenspinnerij

Tarief

Voor slechts € 33,50 bezoek je deze twee geweldige plekken en ben je een leuke dag uit naar Antwerpen! Dit is inclusief busreis (wc in de bus aanwezig), introductie in de bus met handout, entree Beeldenpark en Museum en rondleiding Beeldenpark. Als Vriend krijg je € 5,00 korting. 

Schrijf je nu in ga gezellig mee!