Kunstexcursie Kröller-Müller Museum

Korte cursus

Ga je zondag 15 maart mee een dagje kunst kijken in Hoenderloo? De bus vertrekt vanaf de Garenspinnerij en er wordt tijdens de rit een lezing gegeven over een aantal prachtige werken die er te zien zijn. Deze excursie is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft (je hoeft dus geen cursist te zijn.) Schrijf je nu in en ga gezellig mee!

Het museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

kroller_muller2.jpg

Beeldentuin

Rondom het museum ligt een van Europa's grootste beeldentuinen. In deze prachtige tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

kroller_muller.jpg

Tijdelijke tentoonstelling: 
INOPPORTUNE: STAGE TWO

De monumentale installatie Inopportune: Stage two (2004) bestaat uit negen replica’s van tijgers vol pijlen en een decorstuk in de vorm van een bergje met een boom. De tijgers zweven in doodsnood in de ruimte. Met de levensechte uitvoering roept Cai Guo-Qiang (1957) een directe, fysieke reactie op bij het publiek: de beschouwer voelt de pijn van de met pijlen doorboorde tijgers. Inopportune: Stage two was nog maar één keer eerder te zien in het Kröller-Müller, maar was toen een ware publieksfavoriet. Cai Cai Guo-Qiang heeft een zeer persoonlijk oeuvre opgebouwd waarin hij veelvuldig met buskruit werkt en met vaak indrukwekkende installaties zijn reactie geeft op terrorisme, oorlogsgeweld en, in dit geval, uitroeiing van diersoorten.

excursie_kroller_muller_cmyk.jpg

Programma

10.15 uur        De touringcar staat klaar in Gouda
10.30 uur        Vertrek naar het Kröller-Müller Museum (entree Hoenderloo)
12.00 uur        Verwachte aankomst in Hoenderloo. 
14.15 uur        De touringcar staat klaar in Hoenderloo
14.30 uur        Vertrek terug naar Gouda
16.00 uur        Verwachte aankomst terug bij de Garenspinnerij 

Tarief

€ 40,90 zonder M.J.K.
€ 30,90 met M.J.K.
Vrienden van de Garenspinnerij krijgen 5,00 korting

Dit tarief is inclusief busreis, lezing in de bus, entree park Hoge Veluwe en Museum Kröller-Müller  (museum en museumpark).

Inschrijven

Kies hieronder het juiste tarief en schrijf je in. Vergeet niet je MuseumJaarKaart mee te nemen op 15 maart als je voor het kortingstarief kiest. Ben je Vriend van de Garenspinnerij? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl en krijg 5,00 korting. 

Cursusdata

Niveau Zonder M.J.K.
Aantal lessen 1
Lesduur 5 uur
Locatie Turfsingel 34
Startdatum 15-03-'20, 10:15
Dag Zondag
Code 23910
Docent Willem van den Broek

Inschrijven € 40,90

Niveau Met M.J.K.
Aantal lessen 1
Lesduur 5 uur
Locatie Turfsingel 34
Startdatum 15-03-'20, 10:15
Dag Zondag
Code 23910
Docent Willem van den Broek

Inschrijven € 30,90

Docent voor deze cursus