Kunstexcursie Sevilla en Cordoba

Wij gaan naar Sevilla en Cordoba!  

Deze excursie duurt 4 dagen: van zondag 19 t/m woensdag 22 september

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en een van mooiste steden van Spanje. Dit is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van politiek, economie, cultuur en kunst. Sevilla is niet alleen een geweldige stad vanwege de bezienswaardigheden, ook hoort lekker eten en drinken bij deze stad. Wat dacht je van lekkere tapas of een glas sherry? Je raakt betoverd door de charme en de schoonheid van deze fijne stad. De Arabische invloeden, de heerlijke warmte, de smalle straatjes en de oude binnenstad zullen zeker indruk op je maken. Ga je mee? Deze reis is toegankelijk voor iedereen die van kunst, cultuur en reizen houdt. Je hoeft geen cursist van de Garenspinnerij te zijn, iedereen mag mee.

Waarom zijn de kunstreisjes van de Garenspinnerij zo leuk?

Sommige deelnemers gaan al jaren mee. Ze houden ervan om met gelijkgestemde mensen naar een mooie stad te gaan en kunst en cultuur te bekijken. Niets moet, en alles mag. Ben je helemaal geen groepstype, dan volg je lekker je eigen weg. Wil je na een ochtend je eigen plan trekken? Het boekje biedt je vele alternatieve bezienswaardigheden in de buurt. Ben je alleen, maar sluit je graag aan bij een groepje. Het bijna altijd mogelijk. Door het boekje kom je de deelnemers steeds weer op diverse plekken in de stad tegen. Wel is het van belang dat je enigszins zelfstandig bent in het vinden van je weg. De opzet van de reis is dat we elke ochtend gezamenlijk naar een bezienswaardigheid gaan en dat de groep van daaruit zijn eigen gang kan gaan en de dag kan invullen zoals iedereen dat zelf wil. Sommigen gaan in groepjes op pad, anderen doen dat samen of alleen. Vaak tref je mensen uit de groep weer in restaurantjes of terrasjes in de stad.

Vluchtschema

Zondag 19 september          HV6731  Amsterdam – Sevilla          09.15-12.10 uur
Woensdag 22 september    HV6728  Sevilla – Amsterdam          21.00-23.50 uur

We zoeken altijd naar een heel gunstige vlucht, zodat we lekker op tijd in Spanje zijn en ook op de laatste dag nog echt wat kunnen doen.

(Optionele) Kunstlezing vooraf

Voordat we op reis gaan organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij een avond met een speciale lezing over de kunst en architectuur van Sevilla en Cordoba. Karen Braamhorst is kunsthistoricus en zij neemt ons alvast mee op een virtuele reis en vertelt over de kunst en de architectuur. De exacte datum van de lezing wordt nog bepaald, maar zal een of twee weken voor het vertrek zijn. Deze lezing wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in Sevilla en Cordoba, een toegangskaartje kost €12,50 (inclusief een pauzedrankje). De deelnemers aan de kunstreis ontvangen op deze avond alle gegevens voor de reis. Je krijgt het speciale excursieboekje met alle informatie over de culturele zaken die we gaan bezoeken en vele overige tips en je reisbescheiden. Mocht je niet aanwezig zijn op de lezing, dan kun je daarna het boekje en reisinformatie ophalen bij de Garenspinnerij.

Programma

Dag 1: Sevilla

Op 19 september verzamelen we bij de incheckbalie op Schiphol bij Willem van den Broek (directeur Garenspinnerij), alvorens in te checken. De reis is zo georganiseerd dat we in de vier dagen alle tijd hebben om optimaal de twee steden te bezoeken. In de ochtend zijn we al in Sevilla, waar de bus klaar staat voor de transfer naar ons hotel. Nadat we onze spullen hebben achtergelaten in het hotel vertrekken wij onder leiding van Willem samen naar de eerste bezienswaardigheden: het Metropol Parasol met een prachtig uitzicht over de stad om vervolgens naar het Museo de Bellas Artes te gaan. Je bezoekt op eigen gelegenheid of in groepjes het museum. De lunch en diner zijn op eigen gelegenheid.

sevilla.jpeg

Dag 2: Sevilla

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel vertrekken we samen naar de bezienswaardigheid van deze dag, het Koninklijk Paleis, met als optie om zelf in de buurt het Archeologisch museum te bezoeken.

paleis.jpeg

Dag 3: Cordoba

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel staat er vandaag een mooie dagexcursie naar de prachtige stad Cordoba op het programma. Cordoba heeft een rijke geschiedenis. In de bus geeft Willem een inleiding over de stad en La Mezquita. De stad is opgericht door de Romeinen en overheerst door de Moren, wat je terugziet in de bijzondere architectuur van de stad. Samen bezoeken we de indrukwekkende La Mezquita kathedraal/moskee. Van daar ga je wandelend  het centrum in met het Alcazar de los Reyes Cristianos, het middeleeuwse Paleis. Vanaf de toren heb je een prachtig gezicht over de Gualdalquivir-rivier, de witte huizen en het Siera Morena-gebergte. Aan het begin van de avond rijden we weer terug naar Sevilla, waar je lekker kunt dineren.

cordoba.jpeg

Dag 4: Sevilla

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel vertrekken we samen naar de bezienswaardigheid van deze dag. We bezoeken het Centro Andaluz de Arte Contemporaneo, een museum met een bijzondere moderne kunstcollectie. Aan het eind van de middag meld je je weer in de lobby van het hotel bij Willem. Vervolgens worden we met de bus van het hotel naar de luchthaven gebracht, waar we voor middernacht aankomen.

centro.jpeg

Tarief

€ 539 op basis 2 p.k. (toeslag 1 p.k. €119)

Inclusief:

  • Vliegticket per Transavia (Schiphol-Sevilla)
  • 10 kilo handbagage
  • Co2 compensatie
  • Transfer naar hotel vv
  • Drie overnachtingen in Hotel Plaza Santa Lucia Sevilla ***
  • Logies en ontbijt
  • Speciaal excursieboekje
  • Dagexcursie met bus naar Cordoba met toelichting in de bus
  • Entreeticket Mezquita Kathedraal Cordoba

Exclusief: Lunch en diner en entreekaartjes bezienswaardigheden en musea.

Inschrijven

Leuk dat je meegaat! Schrijf je hier in!