*Muziekactie* november: (Alt-) viool

Korte cursus

Iedere maand zetten wij een ander instrument in het zonnetje met een actie: je volgt 3 individuele lessen van 20 minuten voor slechts € 45,00! Inschrijven kan de hele maand waarin de actie geldt. Je start wanneer je wilt, in overleg met de docent en kunt eenmalig gebruik maken van dit aanbod.

Kies je voor viool?

De viool is de kleinste van de strijkinstrumenten en is niet weg te denken uit het orkest. Een viool kan zingen en dansen. Als melodiestem hoor je de viool vaak in klassieke muziek maar ook in volksmuziek (bijvoorbeeld Iers en Balkan). Een viool is heel direct: wat je doet is wat je hoort, dus je moet er handigheid in krijgen. Dat betekent veel oefenen! Doordat wij moderne lesmethodes gebruiken, maak je vanaf de eerste les al muziek. 

Of voor altviool?

De altviool is een heel ander instrument dan de viool, al lijken de instrumenten in uiterlijk en speelwijze wel enorm op elkaar. Omdat de snaren van de altviool vijf tonen lager gestemd zijn, is de toonhoogte en klankkleur niet alleen lager maar ook veel dieper, donkerder en warmer dan de viool. In orkesten, ensembles en samenspeelklassen is er altijd veel vraag naar altviolisten. Als meer gevorderde altviolist leer je tijdens de les de kneepjes van het vak. Beginners starten bij de basis en kunnen direct in een ensemble ervaren hoe leuk samenspelen is. 

Maak nu laagdrempelig kennis!

Cursusdata

Niveau Beginners en gevorderden
Aantal lessen 3
Lesduur 20 min.
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum Op afspraak
Dag Op afspraak
Code Onbekend
Docent Mirjam Hoogendijk, Melissa Varekamp, Tomasz Aleksander Plusa

Instromen € 45,-

Docenten voor deze cursus