Talentklas Muziek

Omdat wij talentontwikkeling enorm belangrijk vinden, hebben we de Talentklas Muziek opgericht voor leerlingen van 8 t/m 21 jaar met een bijzondere aanleg en interesse voor muziek. 

Er is plaats voor alle instrumenten en zang. Zo geven we onze talenten de kans om zich nog verder te verdiepen in hun instrument, zowel instrumentaal, muzikaal als op het podium. Ook willen we leerlingen laten ervaren hoe het is om op een serieuze manier met muziek bezig te zijn. En misschien stroom je wel door naar een beroepsopleiding! 

Wij bieden de talentklasleerlingen jaarlijks een speciaal lespakket aan waarmee hun muzikale ontwikkeling extra wordt gestimuleerd. De Talentklas is tevens een goede opstap voor leerlingen die later naar het conservatorium of een andere muziekopleiding willen gaan. Als je wordt toegelaten, dan krijg je: 

  • Een heel cursusjaar wordt je lestijd met 25% verlengd
  • Theorieles en gehoortraining, waar je leert hoe muziek in elkaar zit 
  • 2 of 3 workshops (bijvoorbeeld over podiumpresentatie) 
  • De kans om diverse concerten te geven binnen en buiten Cultuurhuis Garenspinnerij, bijvoorbeeld tijdens Goudse evenementen als Gouda bij Kaarslicht, Koningsdag, Gouda Waterstad, Hofstedendagen.

Extra informatie verlenging lestijd 

Voor de afdeling muziek houdt dit in dat cursisten wekelijks de helft van hun lestijd extra les krijgen. Is een cursist ingeschreven voor 30 minuten per week, dan krijgt hij/zij dus 45 minuten per week les. Een cursist die ingeschreven is voor 20 minuten per week, krijgt wekelijks 30 minuten les.   

Bij de Talentklas is zowel voor klassiek als voor lichte muziek plaats voor maximaal 8 leerlingen. Als er meer dan 8 aanmeldingen zijn, dan maakt de organisatie van de Talentklas een selectie. De Talentklas is alleen bedoeld voor leerlingen die een jaarcursus bij de Garenspinnerij volgen.

Optredens 

De Talentklasleerlingen krijgen de mogelijkheid om minimaal 2 keer per jaar een optreden verzorgen door/voor Cultuurhuis Garenspinnerij, bijvoorbeeld tijdens Goudse evenementen als Gouda bij Kaarslicht, Koningsdag, Gouda Waterstad, Hofstedendagen of bij andere activiteiten die door Cultuurhuis Garenspinnerij en haar partners georganiseerd worden.  

Workshops 

Jaarlijks krijgen de cursisten uit de Talentklas twee workshops aangeboden. De cursisten zijn verplicht aan deze workshops deel te nemen. Het thema van de workshops wordt bepaald door de organisatie van de Talentklas. Mogelijke onderwerpen zijn: podiumpresentatie, instant composing, improvisatie, samenspel, alexandertechniek etc.   

Theorieles 

Als onderdeel van de Talentklas neem je deel aan de lessen muziektheorie. Je stroomt in op jouw eigen niveau bij de lopende theorielessen.  Deelname is goed voor je algehele muzikale begrip, ontwikkeling van je gehoor, ritmegevoel, etc. 

Cursusdata

Er is op dit moment geen cursusaanbod. Laat je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van het nieuwe aanbod.

Blijf op de hoogte van nieuwe cursusdata