Verrijk je Kijk Edelsmeden dinsdagmiddag

Verrijk je Kijk!

Van 5 t/m 17 september kun je gebruik maken van dit speciale aanbod: volg 2 beeldende lessen voor € 45,00! Een leuke manier om (samen) iets nieuws uit te proberen of om te bepalen of een cursus iets voor jou is. Je kunt namelijk doorstromen maar het is ook prima geschikt als eenmalig uitstapje. De keuze is aan jou!

 Verrijk je Kijk Edelsmeden

DOCENT: PERSIS VAN SCHAIK 

Maak een dynamisch en speels lang collier van heel fijn zilverdraad naar eigen ontwerp. Gebruik het pure zilver en vorm dit tot diverse schakels groot en/of klein, abstract en/of gestileerd. Bewerk je gecreëerde schakels met een planeerhamer om breedte, structuur, hardheid en duurzaamheid te verkrijgen. Wellicht wil je uiteindelijk je zilver nog patineren...dit lange collier kan je zonder sluiting over je hoofd om doen.

Extra kosten materiaal: ongeveer €10,00

Edelsmeden is een verzamelnaam voor goud- en zilversmeden. Het is een vak maar je kunt al in een paar lessen een zelf ontworpen sieraad maken. Edelsmeden hoeft niet duur te zijn. De eerste lessen werken we met alpaca of messing, later kun je in overleg met de docent in zilver werken. Alle cursussen zijn voor beginners en (ver)gevorderden. De docenten helpen je om de techniek van zagen, buigen, vijlen, smeden en solderen onder de knie te krijgen. Daarnaast begeleiden ze cursisten in het ontwerpproces. In het lokaal heeft elke deelnemer een eigen, goed uitgeruste werkplek. Naast het handgereedschap zijn ook een wals, polijstmachine, trekbank en ultrasoon aanwezig. Beginners starten met zagen en vijlen. Daarna volgen de eerste (vrije) opdrachten voor een sieraad of kleine voorwerpen. Je kunt naar eigen wens aan opdrachten werken waarbij het ontwerp belangrijk is, kiezen voor technische opdrachten of vrij werk maken. Hoe langer je les hebt hoe meer je jouw eigen weg zult volgen.

Cursusdata

Niveau Beginners en gevorderden
Aantal lessen 2
Lesduur 2 uur
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum 06-09-'22, 14:00
Dag Dinsdag
Code Verrijk je Kijk Edelsmeden
Docent Persis van Schaik

Inschrijven € 45,-

Docent voor deze cursus