Verrijk je Kijk Edelsmeden maandagochtend

Verrijk je Kijk!

Van 5 t/m 17 september kun je gebruik maken van dit speciale aanbod: volg 2 beeldende lessen voor € 45,00! Een leuke manier om (samen) iets nieuws uit te proberen of om te bepalen of een cursus iets voor jou is. Je kunt namelijk doorstromen maar het is ook prima geschikt als eenmalig uitstapje. De keuze is aan jou!

 Verrijk je Kijk Edelsmeden

DOCENT: DIAN VAN DER HEK

Iedereen kan een ring maken. Maak nu in twee lessen een zilveren ring. Ontwerpen, zagen, solderen, vijlen en afwerken. Voeg er desgewenst nog slagletters of een mooie structuur aan toe en je persoonlijke ring is af. Het zilver schittert in de zon!

Extra kosten materiaal: ongeveer €10,00

Edelsmeden is een verzamelnaam voor goud- en zilversmeden. Het is een vak maar je kunt al in een paar lessen een zelf ontworpen sieraad maken. Edelsmeden hoeft niet duur te zijn. De eerste lessen werken we met alpaca of messing, later kun je in overleg met de docent in zilver werken. Alle cursussen zijn voor beginners en (ver)gevorderden. De docenten helpen je om de techniek van zagen, buigen, vijlen, smeden en solderen onder de knie te krijgen. Daarnaast begeleiden ze cursisten in het ontwerpproces. In het lokaal heeft elke deelnemer een eigen, goed uitgeruste werkplek. Naast het handgereedschap zijn ook een wals, polijstmachine, trekbank en ultrasoon aanwezig. Beginners starten met zagen en vijlen. Daarna volgen de eerste (vrije) opdrachten voor een sieraad of kleine voorwerpen. Je kunt naar eigen wens aan opdrachten werken waarbij het ontwerp belangrijk is, kiezen voor technische opdrachten of vrij werk maken. Hoe langer je les hebt hoe meer je jouw eigen weg zult volgen.

Cursusdata

Niveau Beginners en gevorderden
Aantal lessen 2
Lesduur 2 uur
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum 05-09-'22, 09:30
Dag Maandag
Code Verrijk je Kijk Edelsmeden
Docent Dian van der Hek-Stuurman

Inschrijven € 45,-

Docent voor deze cursus