Verrijk je Kijk (Improvisatie) Theater

Verrijk je Kijk!

Van 5 t/m 17 september kun je gebruik maken van dit speciale aanbod: volg 2 beeldende lessen voor € 45,00! Een leuke manier om (samen) iets nieuws uit te proberen of om te bepalen of een cursus iets voor jou is. Je kunt namelijk doorstromen maar het is ook prima geschikt als eenmalig uitstapje. De keuze is aan jou!

Theater / Improvisatietheater

DOCENT: ANNEMIEK ENGELEN
 
In de 2 weken maak je kennis met zowel de basiscursus Theater als de cursus Improvisatietheater.
 
Theater: acteren: iets voor jou! Neem tijdelijk afstand van je eigen persoonlijkheid en verplaats je middels je fantasie in een ander karakter. Maak kennis met de basisprincipes van het toneelspelen. Tijdens deze cursus leer je middels samenspel en improvisatieopdrachten in de meest uitgesproken, bizarre, rare, mooie, kwetsbare, romantische, komische en vooral uitvergrote situaties terecht te komen. Fragmenten uit deze situaties (scenes) herhalen en bewerken we om vast te leggen én te spelen (voor elkaar of een klein publiek). Ook leer je met een (zelfgekozen) vaste tekst te werken en vrijer te bewegen op een podium of op de presentatievloer. En vooral belangrijk: veel plezier met elkaar hebben! De reguliere cursus Theater basis start maandag 19 september 2022.
 
Improvisatietheater is erg leuk en leerzaam om te trainen. Op de spelvloer, maar zeker ook in het dagelijks leven! Tijdens de cursus improvisatietheater leer je belangrijke spelelementen, zoals: het accepteren van de situatie, samenwerken, elkaar laten stralen, het volgen van spontane ingevingen (bij twijfel: gaan!), zonder woorden een situatie schetsen, gebruik maken van de beschikbare ruimte, middelen en het opbouwen van een verhaal. We werken met verschillende (serieuze en grappige) spelvormen en gaan dieper in op de scènes door opzoek te gaan naar wat er broeit onder de oppervlakte. Dat geeft een extra spanning aan de toneelscène. Tijdens de laatste les geven we een presentatie voor klein publiek! De reguliere cursus Improvisatietheater start pas dinsdag 9 januari 2023!
 

 

Cursusdata

Niveau Beginners en gevorderden
Aantal lessen 2
Lesduur 2
Locatie Cultuurhuis Garenspinnerij
Startdatum 05-09-'22, 19:30
Dag Maandag
Code Verrijk je Kijk Theater
Docent Annemiek Engelen

Inschrijven € 45,-

Docent voor deze cursus