Dominique Zwartelé

Docent Muziek | Klarinet

Over mij

"Ik studeerde klarinet en basklarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en deed nog een master in Zwolle. Was jaren actief als remplaçant (bas)klarinet bij Het Balletorkest en Het Gelders Orkest. Speelde daarnaast veel in theatervoorstellingen bij verschillende gezelschappen met bijvoorbeeld The Ashton Brothers, Marc-Marie Huijbregts en met "Het Filiaal" theater voor kinderen."

Daarnaast speelde ik kamermuziek met Trio Dame Blanche. Heb concerten gegeven in New York, Hong Kong, Macau, Valencia, Berlijn en op vele plaatsen in Frankrijk. Solo performances met eigen composities, improvisaties, teksten en beeld. Verder ben ik een ervaren klarinetdocent bij Muziekschool Hillegom, Stichting Regionaal Muziek Onderwijs en de Garenspinnerij.

Ik geloof in persoonsgericht onderwijs:

  • Wie heb ik voor me?
  • Wat heeft hij of zij nodig?
  • En wat heb ik als docent te bieden aan die specifieke persoon om er het maximaal haalbare uit te halen? 

Probeer altijd op serieuze en ook speelse manier zowel een technische basis als expressiviteit te ontwikkelen.

Mijn doel: Het zoeken naar een balans tussen vaardigheden leren en het speelse, creatieve binnen de persoonsgerichte aanpak en zo snel mogelijk samenspel integreren want muziek maak je samen. Verder probeer ik een docent te zijn die stimuleert, inspireert, tot nadenken aanzet en de leerling in contact brengt met zijn oorspronkelijke expressiviteit.

Ik geef de cursussen