Jan Hendrik Hootsen

Docent Muziek | Slagwerk

Over mij

Passie

Mijn grote passie is muziek maken en dan vooral als slagwerker. Ik geniet er van om alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd, over te dragen aan al mijn leerlingen.

Muziekles

Enthousiast vertelt Jan Hendrik: “Ik mag nu aan de slag gaan als slagwerkdocent bij Cultuurhuis Garenspinnerij en verheug me op de start van het nieuwe seizoen. Ik woon al bijna 30 jaar met veel plezier in Gouda, ben getrouwd en heb twee kinderen, die in het verleden uiteraard ook muziekles hebben gehad. Zelfs op de muziekschool aan de Westhaven in Gouda waar ik nu al weer ruim 4 jaar mijn slagwerk oefenruimte heb in het voormalige pand van de muziekschool.”

Ervaring

Als slagwerkdocent was Jan Hendrik sinds 1993 in dienst bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en verzorgde hij daar onder andere slagwerklessen, drumlessen, workshops, schoolconcerten en muzieklessen in het basisonderwijs. Daarnaast was hij ruim 25 jaar als slagwerker (percussionist en drummer) in vaste dienst bij Joop van den Ende Theaterproducties (tegenwoordig Stage Entertainment).

Hij heeft zijn medewerking verleend aan vele grote musicals, waaronder: Cats, Les Misérables, Miss Saigon, Aïda, Mamma Mia, Tarzan, Mary Poppins, Sister Act, Billy Elliot. Op projectbasis musiceert Jan Henrik ook nog in diverse orkesten en theaterproducties.

Jan Hendrik geeft les op donderdagmiddag (vanaf 15.30 uur) tot in de avond. Zijn eerste officiële lesdag is dan donderdag 8 september 2022.

Ik geef de cursussen