Leo Rijkaart

Docent Muziek | Docent muziekgeschiedenis

Over mij

Leo Rijkaart (1957) studeerde koor- en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Frans Moonen, Jan Boogaarts en Lucas Vis. De twee pijlers van zijn muzikale activiteiten zijn het muziekonderwijs en de koordirectie.

Vanaf 1985 tot 2004 was hij verbonden als muziekdocent en koordirigent aan de bovenbouw van de Vrije School te Den Haag. Daarna gaf hij nog tot 2013 kunstgeschiedenis aan de examenklassen Havo en Vwo. In september 2004 richtte hij het Randstedelijk Zanginstituut in Gouda op. Vanuit dit instituut worden allerlei opleidingen, workshops, evenementen en reizen op vocaal gebied verzorgd. Aan de opleiding voor dirigenten Hogeschool Bourdon geeft hij het vak koordirectie.

Als dirigent is Leo Rijkaart verbonden aan Toonkunst Plus Gouda, kamerkoor Cantare en het Gouds Mannenvocaal. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent. Zijn repertoire beslaat werken uit alle stijlperiodes met een voorkeur voor de Barok en de Romantiek. In 1998 dirigeerde hij in Delft de eerste geënsceneerde uitvoering van de Matthäus Passion in Nederland, wat hij herhaalde met Toonkunst Gouda in 2011.

Ik geef de cursussen