Matthijs van Wijhe

Docent Muziek | Piano

Over mij

Ik werd op 14-jarige leeftijd toegelaten tot de jong talentenklas van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, waar hij zijn Bachelordiploma behaalde bij Stéphane de May. Hij vervolgde zijn studie bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn Masterdiploma behaalde. Matthijs volgde Masterclassen bij o.a. Ronald Brautigam, Paul Lewis, Joanna Mcgregor, Bart van Oort, Kathryn Stott, Igor Roma, Frank Braley, Naum Grubert en Paul Komen.

Ervaring

Matthijs speelde in verschillende concertzalen als de Zeeuwse Concertzaal, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Wilminktheater Enschede, de Arnold Schönberg Zaal, de Anton Filipszaal en de Eduard Flipse, Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen. Verder werkte Matthijs samen met o.a. het Orchestre de Picardie, het Doelenensemble, het New European Ensemble en het Residentie Orkest. Eveneens werkte Matthijs samen met dirigenten als Arie van Beek, Jac van Steen, Heinz Holliger en Ed Spanjaard.

Hedendaagse muziek

Naast zijn interesse voor klassiek en romantisch repertoire, is Matthijs zeer actief en bevlogen op het gebied van de hedendaagse muziek. Zo gaf hij in 2015 de wereldpremière van Sam Wamper’s pianoconcert ‘Maledizione’ met het Residentie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard. In 2017 gaf hij de wereldpremière van Peter-Jan Wagemans’ Three Starr Dance samen met percussionist en componist Friso van Wijck. Matthijs zet zich in het bijzonder in voor de hedendaagse muziek van Nederlandse bodem en werkte nauw samen met componisten als Peter-Jan Wagemans, Sam Wamper, Robin de Raaff, Klaas de Vries en Klas Torstensson.

Ik geef de cursussen