Opening expositie en lezing door Marion Bloem

Vanavond opende Marion Bloem de speciale tentoonstelling van Jos van der Biezen. Al eerder vertoonde Jos zijn schilderijen in Corona tijd, maar wegens de lockdown konden er toen geen mensen komen kijken. Daarom is zijn werk nogmaals te zien in de Garenspinnerij.

De tentoonstelling toont werken geïnspireerd op een heel heftige periode: de politonele acties na de oorlog in Nederlands Indië, waar de vader van Jos als jonge marinier naar toe gezonden werd. Zijn vader overleed jong en liet een serie kleine fotootjes na uit die tijd. Deze foto’s uit Indonesië zijn de basis voor de schilderijen van de expositie.

Marion Bloem maakt een link naar de werken van Jos. Zij beziet het geheel vanuit de andere kant, als Indisch meisje. Ze leest voor en vertelt over de onbeantwoorde vragen die zij als kind aan haar ouders stelde over deze verschrikkelijke tijd. Het geheel werd in de theaterzaal van de Garenspinnerij muzikaal begeleid door Patrick Drabe. Patrick en Desray Manders sluiten het optreden af met een prachtig muzikaal optreden.

 ‘Wat geweldig dat we weer kunst mogen vertonen aan publiek, en heerlijk om literatuur, muziek en kunst samen te brengen in ons Cultuurhuis’, aldus directeur Willem van den Broek

 

terug