Wijkproject Groenedraad

Twintig kinderen van wijkproject Groenedraad beschilderden met elkaar dit vrolijke beeld met veel vrije vormen, bloemen en het rood, wit en blauw van de Nederlandse vlag. De keuze voor het ontwerp van de beschildering was unaniem. Ze maakten van hun kaasboerin een trotse Miss Nederland, compleet met sjerp en kroontje.

Het wijkproject Groenedraad is in 2017 ontstaan naar een idee van kunstenaar en communicatiedeskundige Rachida Chabani van Stichting Steunpunt OOG. Het doel is om de kinderen uit verschillende culturen in de wijk Korte Akkeren onderling te verbinden door middel van projecten die te maken hebben met natuur, sport, muziek en kunst. Sinds een aantal jaar organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij samen met Steunpunt OOG en wijkproject Groenedraad drie keer per jaar in de schoolvakanties de KunstMuziekweken.

Rachida: “Als een kind talent heeft komt het er altijd uit, maar het moet wel de kans krijgen. We staan elke keer weer te kijken hoeveel talenten we in de workshops binnen krijgen. De kinderen leren veel tijdens deze lessen, ze hebben veel plezier en je ziet dat ze nieuwe vrienden maken en helemaal open gaan. “

Bavli (8 jaar): “Ik deed mee aan gitaarspelen en knutselen. Ik heb ook wel eens een accordeon geleend in de vakantie. Er is een nieuw jongetje uit Syrië, dat heb ik tijdens de KunstMuziekweek geholpen bij het gitaar spelen.”

 

"Wij geven aan Gouda door dat goed onderwijs voor kinderen belangrijk is, want zij zijn de toekomst. Kunst- en muziekeducatie is hier een onderdeel van en is goed voor hun ontwikkeling. Daarnaast moeten we kinderen stimuleren meer te sporten en aandacht te hebben voor de natuur."

wijkproject_groene_draad.jpg