Gamma Gouda   


Een sterke powervrouw is ze, de kaasboerin van Gamma Gouda. Of liever gezegd: de superwoman van Gamma Gouda. Vestigingsmanager Rick van Wijngaarden heeft een blik enthousiaste en creatieve medewerksters opengetrokken met als doel een klusheldin te creëren.

Gamma’s moederbedrijf Goedhart sponsort materiaal aan het kunstproject Goudse Iconen, zoals de basiscoating, de eindcoating en schildersbenodigdheden. “Als dank mochten we een eigen beeld beschilderen.”

Met het beeld worden de ambachtslieden in het zonnetje gezet. “Steeds minder jongeren hebben verstand van klussen, omdat een theoretische opleiding tegenwoordig belangrijker lijkt. We willen met ons beeld laten zien dat praktisch opgeleide mensen zoals timmermannen, stukadoors en loodgieters juist hard nodig zijn in de samenleving. Niks ‘laag opgeleid’; het zijn vakmensen waar de economie op draait. Superhelden dus!” 

Dit beeld draagt geen kaas, maar een cirkelzaagblad. Ze staat op een ambachtsgilde munt, een legitimatiemiddel dat vroeger binnen een bepaalde beroepsgroep werd gebruikt. Langs de rand van de sokkel is gereedschap getekend. “We hebben haar geschilderd alsof ze zegt: Kom maar op, ik klaar dat klusje wel!”

“Wees niet bang een klus te klaren. Bedenk het en begin er gewoon aan. Je zult jezelf verbazen. Jij kan het!”

 gamma.jpg