Tennis- en padelclub Ad Astra


‘Ad Astra’; een naam die zich afleidt van de Latijnse spreuk in het stadswapen van Gouda ‘Per Aspera Ad Astra’, wat ‘door de doornen naar de sterren’ betekent. Twee creatieve leden van de club hebben de kaasboerin geschilderd waarop je een gele basis ziet. En dat is niet vanwege de kleur van tennisballen maar vanwege hun bekende kaasstadtoernooi.

“Ieder jaar organiseren wij het kaasstadtoernooi waarbij tennissers vanuit de gehele omgeving naar Gouda komen. Op dat moment staat alles in het teken van kaas, onze kaasstad, fanatiek tennis en natuurlijk veel gezelligheid”, meldt bestuurslid en beeldend kunstenaar Jet Crielaard. 

“Samen met mijn tennismaatje Sophie Vink heb ik het geel op de kaasboerin bedekt met de groene sterren uit het logo van Ad Astra. We wilden het groen ook graag terug laten komen omdat onze club veel aan duurzaamheid doet. De sokkel hebben we gravelrood gemaakt met de witte lijnen van een tennisbaan. En uiteraard heeft de kaasboerin tennisschoenen aan.” 

“In dit jaar waarin we het jubileum van Gouda vieren, hebben wij op de club ook wat te vieren: met ingang van dit jaar hebben we twee padelbanen, wat je ook terug ziet op het beeld overigens, en we bestaan in 2022 alweer 40 jaar!”

 

"We geven door aan Gouda dat iedereen samen buiten moet blijven sporten en shinen."

ad_astra.jpg