Atelier Het GouwePalet /

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden / 

Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem

‘Red de bij’, dat is min of meer de boodschap op het beeld van Teken & Schilder Atelier Het GouwePalet,  Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem. Een grote club mensen van alle drie de instellingen heeft aan dit beeld gewerkt waarvan de basis bestaat uit de honingraat van de bij.

Gerard Rietbergen van Het GouwePalet: “We geven met ons beeld aan hoe belangrijk het is dat de bijen er zijn. Zij leveren namelijk een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. En van alle bestuivende insecten nemen bijen het allergrootste deel van deze taak op zich. De biodiversiteit is een dagelijks item op het nieuws; er zijn minder bloemen en bijen raken in nood.

Alle medewerkers en vrijwilligers van de drie instellingen hebben meegewerkt aan het beeld. “Samen hebben we dit onderwerp gekozen. De kinderboerderij heeft een prachtige schuur waar van alles te leren is over de bijen. En Het GouwePalet zag de link met de kleine dieren die zulke mooie zeshoekige raten maken waarin die hele nanotechnologie te zien is. Dat is gewoon kunst met een grote K!”

Van de kaas is de planeet Aarde gemaakt, dat staat voor de bescherming van het wereldwijde milieu. De steekwoorden die je ziet tussen de honingraten zijn de activiteiten die bij de kinderboerderij te doen zijn.

Veel inwoners van Gouda komen of kwamen als kind bij de kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg. Met hun ouders of met school. Op dezelfde route langs de Bloemendaalseweg ligt Teken en schilderclub Het Gouwe Palet. Zij hebben dit jaar ook iets te vieren: ze bestaan namelijk 35 jaar. Er zijn mensen die er al jaren komen, maar iedereen die wil schilderen is er welkom!

 

"Tekenen en schilderen is verbeelden. Je iets voorstellen. Stel je voor dat er geen bijen meer zijn? Onthoud: Levenskunst begint bij jezelf."

atelier_het_gouwe_palet_ea.jpg