Stichting KernKracht

Het overkoepelende idee voor het beeld van Stichting Kernkracht, is om te laten zien dat zij zich inzetten voor mensen die uit een donkere periode komen. Door herstel en hun ondersteuning zitten mensen weer lekkerder in hun vel. “We geven hoop en dat wilden we terug laten komen op onze kaasboerin.”

KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. De medewerkers en vrijwilligers ondersteunen in het proces van herstel, zodat mensen weer beter in hun vel gaan zitten. “Wij noemen onszelf hoopverleners.”

Projectmedewerker Jeanet Moerings: “Wij staan o.a. mensen bij die uit een donkere periode komen, dus hebben we ons beeld van donker naar licht geschilderd. Binnen KernKracht werken we vanuit gelijkwaardigheid en staan we ‘naast elkaar’. Dit zie je terug op de sokkel waar je mensen ziet die hun armen om elkaar heen geslagen hebben.” 

“Een aantal vrijwilligers en ik zijn dol op haken. Dus we hebben een hoofddoek voor onze kaasboerin gehaakt. Het liefst willen we naast ons beeld een bankje neerzetten met een mand met katoen en haaknaalden erbij. Zodat mensen kunnen ‘inhaken’ en in gesprek komen over mentale veerkracht of psychisch kwetsbaar zijn. Dat waar wij voor staan dus.”

 

“Wij geven Hoop, Kracht en Verbinding door aan Gouda.”

stichting_kernkracht.jpg