Promen

Promen investeert in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leidt via leerwerkplekken medewerkers op tot vakkracht. Deze medewerkers kunnen na of tijdens de opleiding aan de slag bij werkgevers. De kaasboerin van Promen is geschilderd door 4 medewerkers van het groenonderhoud.


Snoeiwerk, schoffelwerk, het knotten van de wilgen…het wordt in Gouda allemaal gedaan door medewerkers van Promen. Stacey Dutry van Haeften is leidinggevende van de groenvoorziening en heeft voor dit project een aantal medewerkers ingezet waarvan ze wist dat zij het leuk vonden om te doen. “Wat je ziet op ons beeld is eigenlijk wat onze medewerkers elke dag zien als ze aan het werk zijn; bovenaan zie je de lucht, de voet is groen en daartussen is een boom geschilderd met daaraan fruit en bloemen.”

Medewerkers Ronald en Johan hebben het meest aan het beeld gewerkt. “Het deed ons denken aan andere kleine klussen die we mochten doen. We vonden het leuk om Promen te mogen vertegenwoordigen, om creatief bezig te zijn en erover na te denken met elkaar. De samenwerking met Ruud, de kunstenaar vanuit de Garenspinnerij, vonden we echt top. We hebben heel veel details gemaakt die erg mooi gelukt zijn en als je goed op het beeld zoekt dan vind je onze namen.”

 

"Promen wil voor de volgende generatie bijdragen aan een groen, schoon en sociaal Gouda wat we door goed werk nog lang willen blijven doen."

promen.jpg