Abderrahim Hachimi ‘Rasta’

De kaasboerin van graffiti-artist/special painter Abderrahim Hachimi, in Gouda beter bekend als Rasta, is met veel fantasie en geduld tot stand gekomen. Enthousiast vertelt hij: “Ik wilde haar graag universeel maken. Vandaar dat ik de kosmos heb afgebeeld.”

Het tekenen zat er al vroeg in bij Rasta. Al op zijn vijfde tekende hij volop en toen hij een jaar of veertien was, is hij via een vriend de graffiti-scene in gerold. Hij begon illegaal in tunnels, langs het spoor, op bouwketen et cetera. “Totdat ik voor de 3e keer was opgepakt. Ik kapte ermee en bedacht dat ik mensen misschien juist blij kon maken met mijn talent. Ik heb intussen heel wat projecten in Gouda en omstreken gedaan en werk nu in het hele land.” 

Voor de kaasboerin heeft Rasta verschillende verftechnieken gebruikt. “Zo heb ik de sterren gemaakt met achterkanten van penselen, met behulp van stukjes karton om niet te vlekken. Dat stukje kaas dat door de ruimte zweeft, moet je eigenlijk zien als een soort asteroïde. De gaten in de kaas zijn als kraters die je ook in asteroïden ziet. De planeten en sterren zijn willekeurig. Het is gewoon een fantasierijke kosmos. Maar dan met een echt blokje Goudse kaas!”

 

“Als je erachter bent gekomen dat je goed bent in iets, ga er dan voor. Zonder te twijfelen aan jezelf. Als je twijfelt komt er nooit iets goeds uit.”

abderrahim_hachimi.jpg