Skatepark Gouda

Skaten wordt door velen geassocieerd met het rebelse. Met buitengewone mensen. Daarom wilden skaters en visuele denkers Tiara en Dagmar een bijzonder, persoonlijk beeld maken. En bijzonder is het; hier blijf je echt een poosje bij stilstaan.

Gouda is twee skateparken rijk; het wat gedateerde, maar bekende De Sluis en het modernere Pluspark. Er komen mensen van alle leeftijden en disciplines om te steppen, skateboarden of rolschaatsen. 

Je ziet op het beeld een filmrol met diverse actieshots van skaters die belangrijk zijn voor de Goudse skaters-community. Op speciaal belichte plekken zie je een eerbetoon aan twee goede skatevrienden die onlangs zijn overleden. Er is ook een tattoo-gedeelte. “Een van onze skaters zit onder de traditionele tattoos, vandaar. We hebben het met zwart lijnwerk uitgewerkt. Je ziet onder andere zwaluwen die voor vrijheid staan en een mandalatekening.”  

Op de schouder van de kaasboerin tref je skatepark De Sluis aan en op haar andere schouder staat diens bekende oude halfpipe. “Mensen komen van ver om die halfpipe te bezoeken. Het skelet op haar rug representeert het feit dat iedereen gelijk is en iedereen bij ons welkom is. En tot slot: graffiti hoort onlosmakelijk bij een skatepark en daarom tekenen alle skaters hun naam in graffitistijl op het beeld. Een extra persoonlijke touch aan ons beeld!”

 

‘Wat wij aan Gouda doorgeven is: Blijf rollen, blijf leven!’

skatepark_gouda.jpg