Stichting Kans Tegen Kanker

Deze Goudse stichting bestaat sinds 9 jaar en heeft als doel om de kwaliteit van het leven van mensen met kanker te verbeteren en het te verlengen. Bestuurslid Bram van Loon: “Het symbool voor de stichting is een madeliefje en dat zie je terug op ons beeld.”

“We proberen mensen met kanker te helpen op financieel gebied, want veel kosten worden niet altijd of beperkt door zorgverzekeraars vergoed. Iedereen verdient een eerlijke kans, dus kan men bij ons een uitkering aanvragen, zodat we in de kosten van behandelingen kunnen bijdragen.”

“Onze kaasboerin draagt met trots ons symbool; het madeliefje. Deze zie je vergroot aan haar voor- en achterkant. Ze staat ook met haar voeten tussen de madeliefjes. Wij zien de bloem als een grote kracht voor het blijer maken van de mens, want dat versterkt de kwaliteit van het leven. Als de kwaliteit van het leven beter wordt, dan draagt dit positief bij aan het ziekte- en herstelproces. Het beeld is geschilderd door 3 kunstenaressen en vriendinnen en zij hebben als basis een neutrale ondergrond kleur gekozen. Hierdoor kleuren de bloemen op en valt het beeld van afstand goed op.”

"Wees lief en help elkaar! Samen zorgen we voor een beter leven."

stichting_kans_tegen_kanker.jpg