Suzan Schuttelaar

Niks kaasmeisje, maar een hardwerkende kaasvrouw die ook nog drie kinderen aan haar rokken heeft hangen. Dat is het beeld dat kunstenaar Suzan Schuttelaar wil weergeven in haar Goudse Icoon. Naast het maken van kaas, de verkoop van kaas en het zorgen voor de kinderen, ziet deze kaasvrouw er ook nog eens fantastisch uit!

Hard werken is ook Suzan Schuttelaar wel gewend. Naast het in olieverf schilderen van portretten en modellen  in opdracht en haar vrije werk, onderzoekt zij het driedimensionaal werken van koppen en figuren in was en maakt zij beelden van papier-maché. Daarnaast geeft zij cursussen bij het Cultuurhuis Garenspinnerij; tekenen en schilderen voor beginners (jongeren en volwassenen), de driejarige Garenspinnerij Academie, portret en model tekenen en boetseren in papier-maché. Haar schilderijen zijn figuratief, beïnvloed door o.a. Lucian Freud.  Suzan wordt vertegenwoordigd door diverse galeries en met regelmaat exposeert zij in binnen- en buitenland. Tijdens de lockdown zat zij als zzp’er ineens zonder werk, en ook de lessen bij Cultuurhuis Garenspinnerij gingen niet door.  Maar het had ook een goede kant, zij vond zij zichzelf opnieuw uit. 

Zelf in haar levensonderhoud voorzien is belangrijk. “Als ik niet werk, krijg ik niet betaald maar ik moet ook echt geld verdienen” Ze ging commerciëler en decoratiever werken. Nadat ze voorgaande jaren haar werken verkocht via galerieën of musea, bleek haar werk ook prima aan de man te brengen via online veilingen. 

De constructie van de kaasvrouw van Suzan is gemaakt van afvalhout en afgewerkt met gerecycled materiaal van karton, draad, papier-maché  en een laag cement. Zij is afgewerkt met meerdere lagen tweecomponentenhars, zodat het weerbestendig is. Over haar beeld zegt ze “Als ik een zus had gehad, zou ze er zo uitgezien hebben.”

 suzan_schuttelaar.jpg