­­­­

 

Ontmoetingscentrum van Noord

Met de beschildering van het beeld wilde het team van Noord vooral laten zien dat iedereen welkom is in het ontmoetingscentrum. Resultaat: een vooruitstrevende, vrijdenkende kaasmoslima met een jurk vol met Afrikaanse, Oosterse, Kaukasische en Westerse hoofden en figuren in vrolijke kleuren. Om de saamhorigheid te benadrukken, draagt zij in haar armen een kaas met het symbool van de wereld.  

Het is een vrouw met kenmerken van verschillende culturen zodat iedereen zich erin kan vinden. Met de klompen en sokkel in regenboogkleuren geeft zij weer dat de deuren van het ontmoetingscentrum open staan voor iedereen, ongeacht godsdienst, opvattingen, leeftijd, gezondheid, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Aan het beeld van de kaasboerin werkten 7 medewerkers van verschillende afdelingen van ontmoetingscentrum van Noord mee: medewerkers van de schoonmaak, gastvrouwen, bibliotheek, sociaal team, sociaal beheer en een oud-medewerkster. 

Ontmoetingscentrum van Noord, onderdeel van Kwadraad maatschappelijk werk, is een levendige plek in de wijk en gevestigd naast winkelcentrum Bloemendaal. Wijkbewoners kunnen er vragen stellen of hulp vragen aan de professionals van het sociaal team. Er is o.a. een centrum voor Jeugd en Gezin, kinderbibliotheek en een uitleenpunt van bibliotheek Gouda. Verder is een breed aanbod van activiteiten op creatief en recreatief gebied. Het ontmoetingscafé van Noord is een gastvrije plek om te lunchen of koffie te drinken. 
Op maandag- en woensdagavond wordt de keuken van het café gebruikt door en voor buurtbewoners die met elkaar de maaltijd gebruiken.

 

"Wij geven aan Gouda door dat iedereen welkom is in Ontmoetingscentrum van Noord."

ontmoetingscentrum_van_noord.jpg