Bericht uit de Garenspinnerij

vrijdag 26 februari 2021

“Wat zou het fijn zijn als we elkaar weer konden ontmoeten in de Garenspinnerij. De lessen weer in het gebouw geven, de cursisten heerlijke cappuccino’s serveren... het is alweer veel te lang geleden!”

De stand van zaken

"Ik hoop dat het met alle cursisten, docenten, medewerkers en vrijwilligers goed gaat. Veel van hen zijn hard getroffen door deze pandemie. Festivals, optredens, uitvoeringen, tournees, beurzen, tentoonstellingen en nog veel meer konden niet doorgaan. Als muzikant of kunstenaar heb je daar zeker onder te lijden. Ik denk ook aan de vele zzp-ers die werken bij CHG. Het wegvallen van verdiensten in deze periode valt zwaar."

"Ik weet dat diverse collega’s Corona hebben gehad, ikzelf ook. Gelukkig is iedereen er goed doorheen gekomen, maar we kennen waarschijnlijk allemaal in onze directe omgeving mensen die het er niet zo goed vanaf hebben gebracht. Dat is heel treurig.”

“Waar mogelijk hebben we de afgelopen maanden gezocht naar extra activiteiten waarvoor we docenten konden inzetten. Soms is dat gelukt, vaker moest de activiteit steeds weer uitgesteld of zelfs geannuleerd worden. Vele uren zijn er de afgelopen maanden gaan zitten in eindeloze planschema’s die steeds weer moesten worden aangepast.”

“Eind 2020 hadden we bijna toestemming om het festival Zotte Zaterdag in aangepaste vorm te mogen uitvoeren. In oktober gingen we helaas weer in lockdown. Zo ging al het voorbereidende werk van tientallen uren van onze amateurkunstmakelaar en heel veel vrijwilligers in rook op. Maar vervelender nog, heel veel mensen konden niet genieten van dit geweldige Middeleeuwse festival in Gouda. Het ‘licht aan het einde van de tunnel’ is er, maar niet zoals velen van ons hoopten al in januari. Vanaf maart is er misschien weer wat mogelijk voor kinderen en jongeren. We staan in direct contact met de verantwoordelijke persoon bij de gemeente Gouda en zullen zeker om toestemming vragen zodra het weer mag.”

Dit is waar wij blij van te worden

“Naast de sombere berichten zijn er ook positieve geluiden te horen. Het Medewerkers Tevredenheids Onderzoek dat Cultuurhuis Garenspinnerij eind 2020 uitzette onder haar medewerkers scoorde op de vraag ‘Hoe tevreden ben je in het algemeen met je werk?’ een gemiddeld cijfer van een ruime 8! Ook de enquete die we uit hebben gezet onder de leerlingen en cursisten gaf een heel mooi resultaat en leverde vele mooie quotes op.”

Het was echt fantastisch, graag meer van deze theaterlessen! / De online lessen gitaar op de pc zijn goed verzorgd / Superleuk dat er ook kortlopend aanbod is, ga zo door! / Mijn lerares klarinet is een topdocent, met plezier ga ik naar haar les en het ensemble / Mijn dochter is helemaal weg van het Kinderatelier, het maakt niet uit hoe moe ze is als ze uit school komt, altijd knapt ze ervan op! / Fijn dat de administratie regelmatig via de mail communiceert, zeker in Coronatijd / De saxofoonlessen zijn zo goed bevallen dat ik graag doorga / Nooit verwacht dat ik vijf dagen zelf zoiets moois kon schilderen!

“Wil jij ook onderdeel worden van de ‘creatieve familie’? Bekijk ons aanbod en doe mee, zodra het weer mag. Blijf gezond, blijf creatief, blijf blij!”

Willem van den Broek,

Directeur Cultuurhuis Garenspinnerij