Cursist: Kees de Kuijper

maandag 17 juni 2019

Kees de Kuijper (19)
Woonplaats: Gouda
Studeert sterrenkunde in Leiden 
Speelt piano

Ik volg sinds 2012 pianoles bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Toen ik op de Goudse Waarden zat ben ik begonnen met klassiek pianoles bij Jenny Wong, nu volg ik eens in de twee weken pianoles bij Maurits de Lange. Daarnaast schrijf ik eigen nummers en arrangeer ik bestaande muziek. Ik kies bijvoorbeeld muziek uit een film en dit bewerk ik dan voor piano. Bij Jenny heb ik de techniek van het piano spelen geleerd, Maurits coacht me nu vanaf de zijlijn en helpt me met het schrijven van mijn eigen arrangementen. Zelf houd ik het meest van film- en videogamemuziek. Het mooiste klassieke stuk vind ik de Moonlight Sonata van Beethoven.

In maart 2019 heb ik meegedaan aan het allereerste Open Podium in de theaterzaal van de Garenspinnerij. Ik heb hele goede reacties ontvangen op mijn optreden en ik ga de volgende keer zeker weer meedoen! Ook heb ik arrangementen geschreven van Let it go en Pure White.

Muziek is voor mij echt ontspanning, ik vind het heerlijk om na een drukke dag op de universiteit piano te kunnen spelen. Thuis heb ik alleen een elektrische piano, daarom ga ik minimaal één keer in de week naar de Garenspinnerij om op de mooie piano’s en vleugels te spelen. Het mechaniek van een vleugel is zo gaaf! De zware basnoten vind ik het allermooist. Ik speel ook wel eens op de piano op Den Haag Centraal, ik hoop dat er ooit ook een piano op het station in Gouda komt te staan.

Wil jij een proefles piano volgen? Dat kan bij een van onze pianodocenten: Annelie de Vries, Erik van Balen, Frank van Geest, Maurits de Lange, Nils Davidse en Sara D’Agostino. Geef je op via de website of maak telefonisch een afspraak: 0182 527238.