De kindercursussen starten weer!

zondag 6 september 2020

De scholen zijn weer begonnen en in september starten ook onze kindercursusen weer! Lekker na school of in het weekend bezig zijn met leuke activiteiten zoals muziek maken, tekenen, schilderen en bouwen samen met andere kinderen met dezelfde interesses. Hieronder vind je een overzicht van deze gezellige groepslessen:

Muziek:

Kleuters ontdekken muziek

DOCENT: SOPHIE GRAVEN 
Alle kinderen zijn dol op muziek. Ze zingen en bewegen vanzelf mee wanneer ze muziek horen. Tijdens deze cursus gaan ze zelf op onderzoek uit in de magische muziekwereld.

Tijdens de lessen staat het plezier in het maken van en luisteren naar muziek centraal. Aan de hand van thema’s uit de belevingswereld van de kleuters maken ze kennis met verschillende muzikale aspecten; bewegen op muziek, spelen op instrumenten, ritmespelletjes en luisteren naar muziek. De cursus is een stimulerende factor in de ontwikkeling van kinderen. 

Cursusinfo en inschrijven

1,2,3 ... Muziek! 

DOCENT: SOPHIE GRAVEN
Muzikale ontwikkeling voor kinderen van 6 t/m 8 jaar.

Plezier hebben in muziek maken is het belangrijkste doel van '123…Muziek!'. Ieder kind houdt van muziek. Door deze muzikaliteit van kinderen te stimuleren zullen ze hun kennis en hun liefde voor muziek steeds verder vergroten. Er wordt veel op slaginstrumenten gespeeld (xylofoons, trommels, boomwhackers) maar ook wordt er gezongen en eigen muziek bedacht.

Cursusinfo en inschrijven

Allemaal Muziek

DOCENT: SOPHIE GRAVEN
Voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Wil je graag op muziekles, maar weet je niet welk instrument je wilt leren bespelen? Lijkt het je leuk om kennis te maken met verschillende instrumenten? Schrijf je dan nu in en ontdek jouw favoriet(e) instrument(en)!

Tijdens deze cursus maak je kennis met álle instrumenten, van gitaar tot dwarsfluit en van keyboard tot trompet. Daarnaast spelen we op allerlei slagwerkinstrumenten en leren we het notenschrift. Deze cursus wordt afgesloten met een presentatie voor alle ouders. 

Cursusinfo en inschrijven

frionnet_garenspinnerij_20190215_9680.jpg

Beeldende Kunst:

Art Journal

DOCENT: JUDITH SLUIJTER
Wat is dat eigenlijk, een art journal? Het is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen.

Je kunt in een art journal een periode van je leven vastleggen of emoties verwerken. Je schrijft zoals je dat gewend bent, alleen ga je nu samen met de docent leren die woorden ook te verbeelden in kleurrijke pagina’s. Dit ga je doen door middel van handlettering, collage, borduren, schilderen, tekenen, foto’s, stempelen… Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Durf jij je reis in je art journal te starten bij ons? 

Cursusinfo en inschrijven

Kinderkunst Atelier (3 dimensionaal)

DOCENT: ADELIEN NOORDZIJ
Deze gezellige kunstochtend wordt gegeven op zaterdag in het kinderatelier van de Garenspinnerij. Je maakt er zowel twee- als driedimensionaal werk. 

Het kinderatelier is één grote ontdekkingstocht waarin je ervaart dat verschillende materialen en jouw verbeelding samen de wonderlijkste dingen kunnen worden. Van een takje naar een fantasiewezentje, van een blokje schuim naar een olifant in de jungle. Alles is mogelijk! We werken vanuit een thema, doen een samenwerkingsproject (bijvoorbeeld met een orkest) en gaan aan de slag geïnspireerd op het werk van een echte kunstenaar. Zo maak je kennis met verschillende technieken, leer je kunstenaars kennen en ontdek je nieuwe materialen.

Cursusinfo en inschrijven

Kinderkunst (2 dimensionaal)

DOCENT: JUDITH SLUIJTER
Tekenen doe je niet alleen met potloden en stiften. Er is nog veel meer mogelijk! Kom in het Kinderatelier samen met Judith ontdekken wat je allemaal kunt.

We gebruiken vanalles en nog wat om mee te werken. Van oliepastel tot waterverf, van ecoline tot krijt, acrylverf, houtskool en inkt maar bijvoorbeeld ook de 3D PrintingPen. Ga je mee op ontdekkingsreis? We werken samen aan een opdracht, waarbinnen altijd ruimte is voor je eigen ideeen. Fantasie en werkelijkheid krijgen tijdens de lessen beiden aandacht. Na afloop bespreken we hoe het gegaan is en bekijken we elkaars werk. 

Cursusinfo en inschrijven

mg_8032.jpg