DUIK FRIS HET NIEUWE JAAR IN !

maandag 17 januari 2022

Deze cursussen voor kinderen en jongeren starten vanaf januari 2022

Muzieklessen

Op alle instrumenten kun je instromen gedurende het cursusjaar. Of begin met een introductiecursus van tien lessen, je mag dan tijdens de cursus gratis een instrument gebruiken.

Woensdag: 1, 2, 3 Slagwerkband Wil je gezellig samenspelen met andere kinderen en samen je eigen ritmes bedenken en spelen? Dan kun je meedoen met de 1, 2, 3 Slagwerkband! Bij de slagwerkband ga je samen met de groep we ritmes bedenken, oefenen en spelen, op een heleboel gave slagwerkinstrumenten.

Beeldende lessen

Dinsdag/woensdag/vrijdag: Kinderkunst - Tekenen en Schilderen voor kinderen Tekenen doe je niet alleen met potloden en stiften. Er is nog veel meer mogelijk! Kom in het Kinderatelier samen met Judith of Anna Lena ontdekken wat je allemaal kunt. We gebruiken vanalles en nog wat om mee te werken.

Donderdag: Illustreer je eigen kinderboek Hou je van tekenen en hou je van boeken? Dan heb je misschien wel eens gedroomd over een eigen boek. Of misschien heb je er al wel eens eentje gemaakt met tekeningen en verhalen. Tijdens deze cursus kies je een verhaal, of neem je er eentje mee die je zelf hebt geschreven, en maak je een eigen prentenboek. 

Vrijdag: Striptekenen Voor alle jongeren die van (strip)tekenen houden en voor wie dat nog niet wisten. Ontmoet soortgenoten in het echt en op papier! Eindelijk een cursus voor beelddenkers, dyslecten, tekstdichters, stille Willies, hoogbegaafden, ADHD’ers, sportievelingen en mensen zoals JIJ! 

Vrijdag: Werkplaats tekenen en schilderen jongeren Deze cursus voor jongeren heeft een werkplaatskarakter. Experimenteren en zelfwerkzaamheid zijn hier van belang. Je maakt je eigen plan en bedenkt zo zelfstandig mogelijk eigen beeldoplossingen. De werkplaats is ook geschikt voor jongeren die zich willen voorbereiden op de toelating tot een Kunstacademie. 

Zaterdag: Kinderkunst Atelier  Deze gezellige kunstochtend wordt gegeven op zaterdag in het kinderatelier van de Garenspinnerij. Je maakt er zowel twee- als driedimensionaal werk. Het kinderatelier is één grote ontdekkingstocht waarin je ervaart dat verschillende materialen en jouw verbeelding samen de wonderlijkste dingen kunnen worden.