Een 8,6 voor de Garenspinnerij!

zondag 11 juli 2021

Eind 2020 ontvingen alle leerlingen een korte enquête over hun les/cursus. Ongeveer 23 procent (273 reacties) vulden onze vragenlijst in. Gemiddeld kreeg de Garenspinnerij al mooi cijfer een 8,6. Daar zijn we enorm blij mee en dit niveau willen we natuurlijk behouden!

We stelde je de volgende vragen:
Hoe beoordeel je de inhoud van de lessen?
Hoe tevreden ben je over de docent?
Wat vind je van de prijs/kwaliteit verhouding?

Het overgrote deel van de cursisten geeft een hoge waardering. Het is hartverwarmend te lezen welke complimenten onze docenten en medewerkers van de cursusadministratie krijgen. Maar er zijn ook tips en opmerkingen, daarmee zijn we aan de slag gegaan. Waar noodzakelijk is door de coördinatoren van de cursussen contact opgenomen met leerlingen met een vraag of klacht. We halen uit de feedback de volgende aandachtspunten:

De prijs van de cursus

Enkele leerlingen geven aan dat zij de cursusprijs aan de hoge kant vinden. Benchmarking laat zien dat we zeker niet duurder zijn in onze lessen dan vergelijkbare organisaties in Gouda en in het land. De afgelopen jaren is de verhoging van lesgeld zeer terughoudend toegepast en minimaal geweest, juist om de lessen betaalbaar te houden. We hebben als missie om toegankelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarnaast zetten we in op samenspelen. De prijzen van de ensembles houden we heel laag en zelfs onder de kostprijs; al voor € 71 - € 96 volg je een heel seizoen de ensemblelessen als je ook individuele lessen volgt.

Het afgelopen jaar hebben we diverse aanbiedingen ontwikkeld: 3 muzieklessen voor €35 en 2 weken groepsles Verrijk je Kijk lessen voor €35. Regelingen zoals de Rotterdampas en Jeugdcultuurfonds worden toegepast, daarnaast bieden we o.a. gratis laagdrempelige workshops en inloopateliers aan waar kinderen en jongeren en muzikanten en kunstenaars met een migratieachtergrond elkaar ontmoeten.

Cultuurhuis Garenspinnerij onderscheid zich met hoog gekwalificeerde vakdocenten. Doorgaans zijn zij opgeleid op een kunstvakopleiding of conservatorium en hebben zij ook goede vakdidactische vaardigheden. Wij volgen de cao-kunsteducatie en hanteren de Cultural Governance en de Fair Pay Code. In combinatie met de prachtige faciliteiten die wij bieden, zijn wij niet concurrerend met sommige alternatieve (thuis)aanbieders.

De tijdsduur van de cursus

Enkele leerlingen geven aan dat de cursus nu lang doorloopt. In deze vreemde Corona periode is er een lange periode van lock down geweest. Dit is de reden dat we de periode van lesgeven hebben opgerekt om de nog te geven lessen te kunnen inhalen. We hopen dat dit in het komende seizoen niet meer aan de orde zal zijn. Overigens hebben de online muzieklessen ons ook nieuwe vormen gebracht. Er zijn leerlingen die graag online lessen gaan volgen in de vakantieperiode, om zo het gat te overbruggen van de zomer en in september weer volop in de Garenspinnerij de lessen op te gaan pakken.

De opzet van de vragenlijst

Onze vragenlijst was zeer eenvoudig van opzet. Op advies van een van de leerlingen gaan we onderzoeken hoe we de vragenlijst naar een hoger plan kunnen tillen. Zo kan jullie input ons in de toekomst nog meer van dienst zijn.