Het Erasmus Project

maandag 25 maart 2019

In samenwerking met Boekhandel Verkaaik is het project “Erasmus in 56 delen“ ontstaan. Een portret van Erasmus, geschilderd door Holbein de Jonge, is vergroot naar 56 doeken van 30x30 cm. en vormt een schilderij van 240 x 210 cm. De contouren van het schilderij zijn op ieder doek aangebracht maar deelnemers aan het project zullen naar eigen voorkeur en techniek hier invulling aan geven. De deelnemers zijn cursisten die les krijgen van docenten Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk én klanten van Boekhandel Verkaaik. 

Zaterdag 30 maart om 10.00 uur geeft de Goudse historicus Paul Abels het startsein door de eerste twee doeken te schilderen. Daarna werken de deelnemers thuis en/of tijdens de cursus aan hun bijdrage. Zaterdag 11 mei om 15.00 uur volgt de presentatie in Boekhandel Verkaaik. Elke deelnemer hangt dan haar of zijn eigen doek op. Dit alles wordt gepresenteerd door Erasmus zelf en wordt afgesloten met een heerlijk glas middeleeuwse wijn. In de winkel vind je uiteraard ook een tafel met boeken van en over Erasmus.

Het schilderij blijft enige tijd in de winkel hangen, verhuist dan naar het stadhuis en tenslotte naar de Sint Jan. Tijdens Zotte Zaterdag op 26 oktober krijgt het schilderij een prominente plaats in de Sint Jan.