Inspirerende Goudse Strijkersdag

maandag 3 juni 2019

De allereerste Goudse Strijkersdag, georganiseerd door Symfonie Orkest Midden Holland en Cultuurhuis Garenspinnerij, was een groot succes! Op 25 mei begon de dag met het doorspelen van de stukken van Arensky en Beethoven, waarna de violisten, altviolisten en cellisten in kleine groepen aan de slag gingen met vier musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het was voor de deelnemers erg leuk én leerzaam om les te krijgen van deze ervaren strijkers. De dag vloog dan ook voorbij!  

De Goudse Strijkersdag werd afgesloten met een presentatie in de theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij. Het was bijzonder om te zien en horen wat de muzikanten van het Symfonieorkest in één dag allemaal geleerd hebben.

Het concert werd geopend door het Elementair Orkest van Cultuurhuis Garenspinnerij met een vrolijk optreden waarbij duidelijk naar voren kwam hoe leuk het is om al op jonge leeftijd een instrument te leren bespelen en hoe fijn het is om samen met leeftijdsgenoten muziek te maken. We hopen natuurlijk dat deze jonge muzikanten over een paar jaar ook met het grote Symfonieorkest mee zullen spelen.

Op naar de tweede Goudse Strijkersdag in 2020!