Leonie Schouten nieuwe directeur-bestuurder Cultuurhuis Garenspinnerij

woensdag 29 juni 2022

Leonie Schouten wordt per 1 september directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij. Daarmee vervult zij de vacature die ontstond nadat Willem van den Broek dit voorjaar de overstap maakte naar BplusC in Leiden.

Leonie is nu nog hoofd van de VO-academie die opleidingen en trainingen ontwikkelt voor schoolleiders en bestuurders. Ze studeerde Theater- en filmwetenschap (bachelor), Kunstbeleid en -management (Master) en Organisatie, Verandering en Management (Master) aan de Universiteit Utrecht. Leonie groeide op in Gouda en woont nu in Reeuwijk.

Rien Fraanje, voorzitter van de Raad van Toezicht, is enthousiast over de nieuwe directeur-bestuurder: “Leonie heeft een heldere en overtuigende visie op de rol die de Garenspinnerij in het culturele veld en in de stad Gouda kan innemen en de manier waarop ze dat wil doen. Met haar studieachtergrond in kunst- en cultuurbeleid en relevante ervaring binnen de publieke sector zal Leonie deze rol met verve vervullen.”

Leonie Schouten zegt trots en vereerd te zijn dat ze voor deze organisatie aan de slag mag in de stad waar ze zelf opgroeide: ‘Ik geloof in het belang en de kracht van de creatieve ontwikkeling van mensen. Cultuurhuis Garenspinnerij heeft een onmisbare plek in het creëren van deze ontwikkeling op het gebied van cultuureducatie en amateurkunstbeoefening in een prachtig pand met veel potentie. Heel waardevol om daar een bijdrage aan te kunnen leveren en te werken aan het huidige programma, toekomstvisie en strategie.'