Muziek maakt kinderen slim!

zondag 26 februari 2023

Uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen.Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om jouw kind op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek. Je wordt er vrolijk van en het is gewoon leuk! Daarom biedt het Cultuurhuis muzieklessen aan voor kinderen (en ouders) van elke leeftijd.

Op schoot genieten van muziek 

Voor de allerkleinsten - al vanaf 8 maanden - is er ‘Muziek op schoot’. Dagelijkse karweitjes zoals opruimen, eten en slapen zijn namelijk fijner en makkelijker wanneer erbij gezongen wordt.  Ouder en kind genieten samen van liedjes, versjes en dansbewegingen. Kinderen van 8 maanden t/m 2,5 jaar kunnen terecht in de ‘Dreumescursus’. Plezier beleven aan muziek staat daar voorop. Tegelijkertijd is zingen, spelen en dansen natuurlijk niet alleen reuze gezellig, maar ook goed voor de taal- en motorische ontwikkeling.  

Peuters en kleuters

Samen met je (klein)kind liedjes, zang-, schoot-, kring- en handspelletjes ontdekken? Dat kan in het Cultuurhuis tijdens ‘Peuter en Muziek’. De ontwikkeling van kinderen wordt spelenderwijs gestimuleerd en je hebt plezier voor twee! ‘Kleuters ontdekken muziek’ start iedere les met een sprookje waar vervolgens muziek bij gemaakt wordt door de groep. We zingen, dansen en spelen op échte instrumenten! 

En daarna… 

Ben je tussen 6 en 8 jaar en wil je piano leren spelen of als drummer een beat te maken? Probeer dan gerust allerlei instrumenten uit, leer zingen en rappen of schrijf je eigen muziek tijdens ‘1, 2, 3… Muziek!’ Heb je zelf een idee voor deze les? Misschien is er wel een speciaal instrument dat je wilt uitproberen? Dan proberen we dit te regelen! Als je iets ouder bent en nog niet welk instrument je wilt bespelen dan kun je dat ontdekken bij ‘Allemaal Muziek’. Van gitaar tot dwarsfluit, van keyboard tot trompet! Leer het notenschrift lezen en ontdek verschillende slagwerkinstrumenten. Er wordt afgesloten met een feestelijke presentatie.  

Muziek op schoot - Cursussen - Cultuurhuis Garenspinnerij

Dreumescursus - Cursussen - Cultuurhuis Garenspinnerij

Peuter en muziek - Cursussen - Cultuurhuis Garenspinnerij

1, 2, 3 ... Muziek! - Cursussen - Cultuurhuis Garenspinnerij

Allemaal Muziek - Cursussen - Cultuurhuis Garenspinnerij

Praktische informatie over deze muziekcursussen vind je op:  www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/cursussen
Meer informatie over de invloed van muziek lees je op:www.muziekmaaktslim.nl