NIEUW! Muziekgeschiedenis in vogelvlucht

dinsdag 23 juli 2019

Met ingang van het nieuwe cursusseizoen starten we in september met een cursus Muziekgeschiedenis. Met trots kunnen we vermelden dat Leo Rijkaart deze lessen gaat geven. 

Muziekgeschiedenis in vogelvlucht

Renaissance, barok, romantiek… hoe zit het ook alweer met de verschillende stromingen en tijdperken in de muziek? Welke componisten tref je aan in de verschillende periodes, wat is kenmerkend voor hun stijl en wat voor composities hebben zij geschreven? En wat gebeurde er zoal in de afgelopen honderd jaar in de ‘klassieke’ muziek? Om hierin inzicht te krijgen organiseren we een cursus Muziekgeschiedenis, waarbij in vogelvlucht kennis wordt gemaakt met ruim tien eeuwen muziekhistorische ontwikkeling, van de Middeleeuwen tot nu. We zullen in deze cursus veel verhalen over de verschillende muziekstukken en muziekstijlen horen, maar vooral ook veel muziek beluisteren.

De cursus vindt plaats op dinsdagochtenden van 10.30 tot 12.30 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij. De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur. Data: 24 september, 1, 15, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 en 10 december (10.30-12.30 uur). Tarief: € 180,- 

Inschrijven